söndag 10 november 2013

Snurra min jord



Jorden snurrar och det gör mina tankar också. Jag har svårt att varva ned och sova fast jag borde. Tittar på Svt Play. Förra avsnittet av "Svensk Humor" tyckte jag var fantastiskt efter två ganska halvdana avsnitt hittills sånär som på Rheborg och Gustafsson, men denna gång blev jag besviken igen. Det är väldigt ojämt. Förra avsnittet var faktiskt alla sketcher bra och en del lysande. Nu tyckte jag knappt att någon höll måttet. Men titta gärna på avsnittet om Familjen. Oerhört roligt.

Den fina stjärnan från mamma har vi satt upp nu, det blev väldigt mysigt tycker jag.

Man vet aldrig något om livet, så mycket har jag lärt mej. Kanske måste man se på livet så, något att lära sej av. Långsamt. En dag i taget. Inte ta något för givet. Det har hänt mycket den senaste tiden, samtidigt har det funnits mer tid att tänka än på väldigt länge. Beslut börjar sjunka in, nya rutiner och vanor börjar sätta sej, det finns tid att reflektera över de förändringar som blivit, både negativa och positiva. Jag är ovan vid den tiden. Det är förmodligen högst nyttigt att ha den, men det där tunnelseendet man har när man är riktigt stressad har fördelen att man slipper tänka på några större sammanhang. Allting handlar bara om att ta sej igenom dagen, att överleva, att reagera, inte reflektera. Det är underligt hur man kan hamna i en sådan situation när man inte befinner sej på en öde ö full med vilda djur. Vilket slöseri med adrenalin och liv. Det är annorlunda här utanför tunneln. Ovisst och ganska skrämmande.

Jag måste komma i fas med jorden. Den snurrar inte lika fort som mina tankar, även om den snurrar fort, och livet är kort.

Sker saker och ting av en anledning? Vet inte hur många gånger jag har hört det på sistone. Things happen for a reason. Det är en sådan där fras man bara säger, men om man tänker på vad den innehåller, påverkar hela världsbilden.


4 kommentarer:

Monica sa...

Åh så vacker den blev! Väldigt fint! S och jag stod och tittade på alla, de hade precis satt upp dem. Senare gick jag tillbaka för jag tänkte att visst får den plats i paketet:-). Så bra den blev där, strålande:-). Och det är mycket att tänka på och begrunda i övrigt, och om det finns en mening, kan känna mig kluven ofta i det men det väger över ganska ofta till "meningen", nu på nästan en gång och ibland långt senare. Och ofta väldigt långt senare i ett större sammanhang med mycket sammantaget.

Steel City Anna sa...

Mamma: maken bara sprang ut och köpte en lampa till stjärnan :) imorgon borde det komma några foton från mej.

Monica sa...

Jag är så glad att han engagerar sig:-), det är väldigt roligt! Kul att få foton, ska bli spännande!

Monica sa...

Fick dem idag, så fina! Tack Anna! Och fint var det stadiga kuvertet också, inte en "skråma" på det.