fredag 15 november 2013

Lista

Här kommer mina svar på annannans lista. Bra frågor tycker jag!

Tre saker du skulle vilja ägna mindre tid åt
  1. Sömn. Jag behöver så mycket sömn. Minst åtta timmar för att känna mej riktigt utvilad. Ganska ofta blir det bara en fem-sex ungefär. Och då är det enda jag kan tänka på att jag är trött, tills jag till slut får en ordentlig lång natt. Det tar så mycket tid. Jag skulle vilja ägna mindre tid åt att sova och vara pigg ändå.
  2. Vänta på bussar. Ibland känns det som att ungefär halva livet tillbringas på busshållplatser i mörkret. Jag önskar att bussen alltid kom i tid och att de gick var tionde minut även på kvällen och tidiga mornar.
  3. Amerikanska realityprogram på TLC. Men kan inte låta bli. 
Tre saker du skulle vilja ägna mer tid åt
  1. Läsa för nöjes skull. 
  2. Träna på ett strukturerat, vettigt och roligt sätt. Gärna styrketräning. Minns hur fantastiskt det var när jag tränade bort ryggvärken första gången. Jag vet att det kan gå igen, om jag bara prioriterade det.
  3. Laga mat. Gammaldags rejäl mat. Gå och handla hos grönsakshandlaren och slaktaren. Jag skulle gärna göra det varje dag om jag hann med.
Något du tycker lika mycket om att göra nu som när du var barn
Jag är ungefär precis likadan idag som när jag var liten. Mina stora intressen då var bada, baka, laga mat, läsa och plocka blommor. Alla trevliga aktiviteter fortfarande.

Ett nyligen upptäckt nöje
Efter riktigt tidiga skift, som jag inte haft på länge men nu har ganska ofta, stanna till i stan och dricka en stor kopp kaffe. Se stan vakna, solen gå upp.

När någon frågar dig om ditt yrke, vad svarar du?
Att jag jobbar inom vård och omsorg.

Vad önskar du att fler människor visste om ditt yrke?
Vilket hårt och ansvarsfullt jobb det är. Hur mycket man måste kunna oavsett nivå och roll när man jobbar med människor. Vilken press det är och hur arg man blir av att samhället värderar ens insats så lågt. Alla blir vi gamla och alla blir vi någon gång sjuka. Jag förstår inte varför arbetsförhållandena och villkoren är som de är. Jag kommer aldrig att förstå det.

Utanför ditt arbete, finns det något i ditt sätt att agera eller tala som gör att andra kan gissa vilket yrke du har?
Jag är snäll och har mycket tålamod. Det går nog att gissa om man umgås med mej ett tag att det är egenskaper som passar. Min man säger att det är oerhört tydligt att jag är lärare. Jag är ganska säker på att det inte är en komplimang. Fast många säger att jag är bra på att förklara.

Något du inte trodde att du skulle kunna men som du faktiskt har lärt dig
Att leva i ett äktenskap.

Något du skulle vilja lära dig och tror att du kommer att kunna
Jag borde lära mej tjeckiska och har alla möjligehter att göra det också om jag bara skärper till mej.

Något  du skulle vilja lära dig men som du inte tror att du kommer att få möjlighet till
Jag skulle hemskt gärna vilja lära mej göra och måla ryska gummor, vilket känns lite orealistiskt. Finns det en sån här kurs i Sheffield?


4 kommentarer:

Monica sa...

Mycket roligt och mycket intressant att läsa som alltid när du skriver. Nu får du sova så du hinner få några välgörande sovtimmar. Det känner jag igen, har alltid sovit för lite och ibland extremt lite, nu när jag kan sova 8 timmar gör jag det och t o m mer, det är helt underbart och inget jag vill ändra på:-), annars har jag hört att "äldre" sover mindre, inget som stämmer på mig, kanske man ska vara minst 80 då;-) och kanske jag har mycket att ta igen.

Steel City Anna sa...

Mamma: Jag tycker inte om att lägga mej tidigt :) Tar lång tid för mej att varva ner också. Nu ska jag upp om fem timmar :)

Monica sa...

Ja så nu hoppas jag du sover älsklingen kär:-)

Steel City Anna sa...

Det var rätt motigt att gå upp imorse :)