lördag 3 april 2010

Påskafton

Glad Påsk! Mamma kan se delar av sin påskpresent på kortet ... Jag ska strax börja laga en liten påskbuffe. Har fått tag på färska räkor med skal som jag ska ha på ägghalvor med creme fraiche tillsammans med den överblivna matjesillen från i julas. Sen blir det lammstek, primörer och rökt lax med nypotatis. Riktigt svenskt! Här i England äter man den riktiga påskmiddagen imorgon (lamm och grönsaker) och letar ägg och firar. Idag verkar man inte göra nåt särskilt alls, förutom lite påskpyssel om man har barn. Solen skiner iallafall och förutom matlagning hoppas jag kunna få lite energi till en snabb vårstädning också.

Happy Easter!

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Detsamma till dig, Anna!

Här flödar solen och jag har en lammstek i ugnen.

mamma sa...

Så fint det är på kortet! Undrar också sååå vad det kan vara för present:-)
Idag var det riktigt skönt i solen, igår frös vi i vårjackorna. Gick långpromenad tvåtimmars och har verkligen saknat det att kunna gå i den takt man vill, nu är det barmark, men is på sjön, folk låg på bryggorna mot snön och solade. Jag letade vårtecken och efter mycket krafsande bland löven hittade jag knopp och ett par blåsippor, det var allt. Annars är strandpromenaden skövlad, otroligt skräpig, den skulle rustas upp totalt är det sagt, träden är nedhuggna lite hur som helst, och fula, spretiga är sparade, allt ligger kvar, det var bättre då med naturen som var, för meterhöga stubbar är kvar och ibland flera meter, det som skulle bli så tjusigt:-) Men det blir så småningom kanske. Vad tycker Karin som är naturintresserad? Ned mot vissa bryggor var det kalhugget t ex, trafiken blir precis inpå. Men vi har fått rösta om två tjusiga förslag i alla fall;-)

mamma sa...

Det är ju fint också förstås nedåt sjön men blev lite chockad att det ser ut så där men hoppas det blir något bra utav det, allt ser ju så kalt ut nu också innan grönskan kommit.