tisdag 30 augusti 2011

Upprörande

Jag läser den här artikeln. Och funderar på de avslutade orden man kan verkligen ifrågasätta hur en person i hans ställning kunde bete sig på det där sättet. Det kan man ju verkligen ifrågasätta, ja. Frågan är bara om man verkligen gör det? Är det inte mer som Birgitta Ohlsson sa om karlar med sårande, sexistiska och socialt avvikande beteenden i sitt Sommarprat att man inte ifrågasätter, och när man gör det så blir svaret men han har ju alltid gjort så. Det där tillåtandet och medflinandet, det måste vi sluta upp med. Jag provar mer och mer, och varje gång går det förvånansvärt bra. Män blir så just förvånade. Jag tror på droppen som urholkar stenen.

5 kommentarer:

Monica sa...

Jag läste den också och slogs av så oerhört liten han är som människa, ofattbart att så många jamsat med i detta beteende, läste boken som Eva F., journalisten skrev om honom också, nu sitter eller går han i kohagen som vi, folket betalat.

Trillingnöten sa...

Jag håller med. Hade jag varit journalist hade jag nog sagt nåt eller inte tagit honom på allvar. Seriöst. Det är skrattretande. Vad ska han göra om man säger emot eller påpekar hur han håller på? Det är ganska svårt att smutskasta någon i Sverige tror jag? Du vet: "Om du inte skärper dig ska jag se till att du aldrig mer får ett journalistjobb" fungerar det?

Saltistjejen sa...

Ja herregud! Man undrar verkligen ibland HUR det är möjligt? Varför INGEN av de i omgivningen bara satte ner foten och liksom sa ifrån. På riktigt. Men gissar att många kände att de inte "kunde" just p g a en sned maktbalans kanske? Sedan tor jag tyvärr att det kan vara alltför vanligt med folk i sådana positioner som beter sig illa. Oavsett om det handlar om män eller kvinnor. Makt kan ibland skapa väldigt konstiga personer tycker jag. Och omforma personer som tidigare varit vanliga till något man inte kan tro.
Sorgligt men ofta sant tror jag.

Steel City Anna sa...

Mamma: En av de få människor är han som jag inte har någon som helst sympati för.

Trillingnöten: jag tror nog att det kan vara så illa att han har mer makt på alla möjliga arenor än vi vanliga dödliga vet om.

Steel City Anna sa...

Saltistjejen: Jag tror nog att gubbar tillåts mer än kvinnor. Trots hans elaka kommentar om att tankeverksamhet inte var hennes starka sida - har Mona någonsin sagt nåt elakt tillbaka i media? Hon hade lika mycket makt, åtminstone samma position. Ja, visst finns det rötägg i alla kategorier men att man skulle tillåtit en kvinna det beteendet, det tror jag inte.