onsdag 31 augusti 2011

The end of the summer

Augusti har varit en vacker månad. Kanske den vackraste månaden. Den mätta, eftertänksamma, eftervarma sommaren. Grönskan är trött och på väg in i ett nytt skede. De engelska skolbarnen är lediga. Marknader och tivolon avlöser varandra. Det är den stora semestermånaden här i England. Och tiden har gått så oerhört snabbt. Jag har inte hängt med alls, så till den grad att jag på ett möte häromdagen hojtade till när de andra bläddrade i sina kalendrar och skulle schemalägga nästa möte - sex veckor från nu, så mitten av oktober - "det kan väl inte vara riktigt! Mitten av oktober? Om sex veckor?" Men så var det ju. Julskyltningen kommer börja i september. John Lewis kommer bygga upp sin julavdelning. På jobbet kommer vi diskutera vart vi ska ha julfesten. Det går så fort.

Det är tur att jag tar så mycket bilder annars hade jag börjat tvivla på att augusti hade hänt överhuvudtaget.
Augusti - gulnat gräs, varmt med hotande regntunga moln
Kanon på gång i Norfolk Park, Bank Holiday Weekend
Sheffield Seaside i Peace Gardens kom och gick
Utflykt med mamma till Castleton
Min födelsedag
Jag köpte det här kortet på Graves Art Gallery där tavlan finns - den gestaltar precis augusti för mej. Gråa moln, grå färgskala, grå staket som har bommat igen sommaren. Armbandet köpte jag på Evolution samma dag.

9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag håller med. Så snart augusti började var den över! Galet...imorgon är det september och jag har redan jobbat i tre veckor...jisses. Snart står julen inför dörren!

Trillingnöten sa...

Jag håller med. Så snart augusti började var den över! Galet...imorgon är det september och jag har redan jobbat i tre veckor...jisses. Snart står julen inför dörren!

Monica sa...

Har suttit ikväll och dokumenterat livet:-), tittat på senaste månadens innehåll och bra att samla ihop sig lite, jag får perspektiv. På ditt foto överst med husen, de känner jag inte igen eller gör jag det:-)?

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Det är helt tokigt att det är september imorgon, det kan jag helt enkelt inte fatta :)

Mamma: Det är vid golfbanan i Birley, där har du nog inte varit än :)

Monica sa...

Den har jag nog missat;-)

Fröken Grön sa...

Tack för att du tittade in på min blogg och lämnade ett litet spår efter dig där!

Augusti här hemma i Sverige har varit ett enda långt intro till hösten, känns det som. Inte alls så där härligt sensommarvarmt och gott som det kan vara.

Jag fyller också år i augusti, så något trevligt har månaden ändå medfört. Är det ett Thomas Sabo-armband jag anar på din födelsedagsbild?

Må så gott
/Anna-Karin

Steel City Anna sa...

Fröken Grön: Jag tyckte mycket om dina fina bilder!

Ja, visst har augusti varit lite xtra mörk och stormig iår? Sommaren var kort.

Jag är ganska säker på att armbandet är köpt på Claire's.

Elisabet. sa...

Men augusti har ändå varit bra, tycker jag. Jag tycker oerhört mycket om sensommaren .., då, när man inte längre behöver vara så himla lycklig och somrig och fylld av extas.

Då kan man bara vara.

Steel City Anna sa...

Elisabet: Jag kommer in i den känslan mer i september, nu är jag inne i sommarmelankolin :) Och kallt har det blivit här, pang bom bara! Lite chockartat.