måndag 1 augusti 2011

Shopping i Birmingham

Birmingham var en fantastisk stad på många sätt men kanske framförallt för shoppingens skull. Jag tyckte själv att det slog London med hästlängder.
Stort, fräscht, trevligt och så slapp man horder av turister. Absolut alla affärer man kan tänka sej fanns representerade, allt från 99p store till Armani och så allt däremellan. Affären Forever 21 hade jag nog inte tänkt så mycket på om jag inte hade läst den här bloggen - och det var en jätterolig affär!
Galleriorna och shoppingstråken avlöste varandra och det fanns mängder av matställen. Det kändes som att vara i Sheffield fast många gånger större - stämningen var lika god vilket jag tycker är ovanligt i stora städer. Birmingham är Englands andra största stad efter London.
Enorma gallerian 'The Bullring' som också är byggt som näsringen på en tjur men det såg man bäst på ganska långt håll.

Jelly beans klubbor!
            Temat tjur var vanligt - det här är en gjord av jelly beans inne på varuhuset Selfridges.



Denne stod vid stora entren.
I det världsberömda 'Jewellery Quarter' trängdes juvelerare från världens alla hörn, epoker och stilar och det fanns ett väldigt fint museum om denna stadsdels historia med silversmide och andra hantverk från 1700-talet och framåt.





I detta område fanns det dessutom ett oerhört fascinerande pyttelitet museum om bläck-pennor som Birmingham var världsberömda producenter av innan någon uppfann kulspetspennan och gjorde livet surt för dessa vackra föregångare. Två äldre mycket entusiastiska herrar guidade på birminghamska bland maskiner, bläck, pennor och papper. Man fick också prova själv att skriva kalligrafi, något som jag ägnade många timmar åt som tonåring (jag var inte så vild, nej) och kan lite grand, vilket ytterligare livade upp de guidande herrarna som blev mycket förtjusta och sparade mitt lilla klotterpapper.

En av de bästa, nej kanske den allra bästa, stan jag shoppat i. Rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken toppenstad! Mest är jag ju impad av den där tjuren av Jelly beans! Coolt :) Och hur smakade Jelly Bean-klubborna? Jag är ett stort Jelly Bean fan :p kunde du gissa det? haha

Steel City Anna sa...

Jag blev exalterad som ett barn av Jelly-tjuren :) Jelly Bean klubborna var jättegoda! Det fanns en hel avdelning med bara amerikanskt godis, himla spännande tyckte jag :)

Monica sa...

Och mor blev väldigt förtjust i stan också. Så trevlig och i år har de vunnit blomsterpriset av alla Englands städer och det som förekom det gladde mig mycket som älskar blommor av alla slag. Jättetrevlig personal på restaurangerna och jättetrevligt på hotellet som var av ett jättestort slag men hur trevligt som helst. Och äkta Jellybean är goda:-)