fredag 5 augusti 2011

Somrig höst och höstig sommar

Plötsligt lade sej en stickig yllefilt över bergen och kullarna runt Sheffield, het och våt på samma gång, och löven blir gula och luften blir dallrande varm och så kom sommaren, lite sent och på sniskan. De vackra almarna i Norfolk Park är gula och när man går genom allen av ekar så var hela marken gul och alla lönnarna hade tappat sina näsor. Det är fredag och veckan har varit tung och ny och annorlunda, och jag har funderat på tiden och på hur en gammal människa kan längta innerligt efter någonting friskt och fräscht, om så bara en liten bit gurka bland all processad mat. Jag tänker på människor som knappt får någon pension efter ett liv av slit och på oändliga orättvisor som cirklar runtomkring över alla tiders börjor och slut. Jag lyssnar på gårdagens sommarprat om 'dödens svängdörrar' och på hur jorden snurrar och skapar tid, som vi inte riktigt vet vad det är. Samtidigt förbereder jag mej på att åter gå tillbaka till jobbet, och jobba lite till. Då hinner man inte tänka alls. Ibland är det bra.

3 kommentarer:

Monica sa...

En riktig sommarvärme är det nu och du har inte hunnit se hur Peace Garden förvandlats till Sheffield seaside med palmer, sand, slänggungor, glassvagnar, kaffevagnar, våffelställen, sockervaddsbod och små badbodar i glada kulörter och sprutande vatten med massor med glada springande barn som lyser av glädje. Imorgon kanske vi kan springa;-). Fotoförbud råder så jag kan hoppa i bikinin;-) mitt i stan dessutom, försöker se detta framför mig i Stockholm vid förslagsvis Sergels torg men det är omöjligt:-)

Trillingnöten sa...

Jag lyssnade på Leif Mannerström igår och han pratade om just mat för åldringar. Mat som smakar gott verkar vara farligt för äldre? Det som dög när de bodde hemma eller kunde laga mat själva, det går inte längre när de inte kan?
Och sen mina egna tankar. Enligt många behöver ju inte pensionärer lika mycket pengar som andra. Varför då? De lever de med? Vill resa (alla är inte skröpliga och sjuka), köpa presenter, köpa lite kläder, klippa håret, laga god mat, fika ute på stan, köpa dator (numera)...nej. nåt måste ändras.

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Jag lyssnade också på Mannerström och så har jag nyligen besökt ett ålderdomshem och man blir ju inte direkt exalterad inför sin egen ålderdom! Det går framåt med rättigheter när det gäller funktionshindrade och förståndshandikappade vilket jag är väldigt glad för, men när det gäller omsorg om äldre går det nästan bakåt.

Mamma: Nu regnar det igen ...