torsdag 4 augusti 2011

Önskerubrik 22

"Finns det liv i rymden?" undrar Trillingnöten.

Nej, jag tror nog inte det, trots att det vore ett sånt oerhört slöseri av rymd. En och annan liten bakterie kanske. Men människor eller aliens eller så, nej, det tror jag inte. De får gärna hälsa på och överbevisa mej!

Vad tror ni, finns det liv i rymden?

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag vill mycket gärna tro att det finns liv i rymden. Vad jag inte förstår är att de flesta tror att aliens ska vara mer utvecklade än oss, det kanske inte stämmer? de kanske är miljontals år EFTER oss...Äsch. Jag vet inte. Det vore spännande! Som du skrev, slöseri på rymd om inte annat...

Steel City Anna sa...

En liten ET skulle vara trevligt :)

annannan sa...

Det där är en både oerhört intressant och otroligt ointressant fråga. Tycker jag, centrum i mitt universum.

Jag tycker det är lite trångsynt att tro att liv måste vara som hos oss, uppbyggt av väte- och syre- och kolatomer. Fast det är väl sådant liv man letar efter? (Det är inte en gren av vetenskapen jag ägnar särskilt mycket uppmärksamhet. Jag är rätt trångsynt själv).

Jag funderar på om det är slöseri med rymd att inte ha liv i den. Och kommer fram till att av det jag kan föreställa mig så är verkligen liv, detta självreplikerande och oerhört dynamiska, den mest intressanta företeelse som finns. Så, jo, nog verkar det ledsamt om allt det där ska vara sterilt.

Å andra sidan, det finns kanske något ännu intressantare än liv, som vi bara inte kan ta till oss?

Steel City Anna sa...

Det är en ganska skrämmande tanke att vi skulle hänga där ensamma i ett stort mörker. Till och med lite bakterier vore tröstande :)

Men som du säger, vi har nog en begränsad kapacitet att förstå hela innebörden av livet och hur det kan se ut.