lördag 24 oktober 2015

Ledig lördag

Sovmorgon idag, så fantastiskt skönt. Vaknar av att det regnar enormt mycket, det riktigt smäller mot fönsterrutan. Gör en gigantiskt stor mugg med kaffe och katten, som återigen sovit på min mage flera nätter denna vecka när jag har haft magont - vilka märkliga hemligheter och kunskaper de har, hur kan hon bara veta? - hon kommer och bökar in sej mellan en kudde och mitt ben och ligger där och kurrar och spinner, buffar nosen i min hand. Alltmedan jag läser nyheterna från Sverige och världen, och det är mycket trösterikt detta med den här lurviga lilla varelsen som är totalt opåverkad av allt som pågår därute, som lever precis just nu i stunden och är så nöjd med sin plats.

När hon ligger såhär ser man tydligt hur pälsen skavts bort efter halsbandet hon hade - hennes ägare dog och grannarna såg efter henne sporadiskt innan hon gav sej längre och längre bort och till slut hittades på andra sidan stan. Då hade hon alldeles ljusbrun päls blekt av solen och halsbandet hade på en del ställen bränts fast och hon var sårig, tovig och sjuk.
Nu är livet istället ganska bra!
På fredag ska vi till veterinären och ta blodprov och klippa klorna men det vet hon inte heller om. Det brukar gå bra, hon blir behandlad som en prinsessa där, gammal som hon är och hittekatt i förskräckligt skick för några år sen. Personalen ropar på varandra och de står i en klunga och beundrar henne - är det samma katt, säger de, åh, vad underbart. Jag känner mej då som en lite bättre människa på en enda gång.

De här små pumporna gillar jag mest! Fint i alla fönster nu med höstpynt. Jag ska väl kunna hålla mej från att julpynta en liten stund till ...
När det blir uppehåll i regnet pysslar jag lite i trädgården, planterar ljung och ger mej på den halvvissna ölandstoken som irriterat mej sen i somras, nu du, sa jag och det blev en liten kal kvistbunt kvar, det är vinna eller försvinna, vi får se i vår.



Regnig höstutsikt från trädgården

Solcellsslingan lever ännu
Oerhört nöjd blir jag också med att jag lyckas fixa vår kyl som har läckt vatten ett tag, med hjälp av en blompinne. Städade och gjorde fint i den också, samt drog fram den och hittade vädigt mycket damm där bakom och två spindlar. Jag brukar fråga maken som är dammsugningsansvarig här i hemmet om han drar fram möbler och så, det gör han absolut säger han. Nåja, han dammsuger just nu iallafall.

Jag styrketränar på gymmet, endast två ynka dagar har jag hållit upp och genast kommer ryggvärken. Stretching och vikter och rodd är medicinen och disciplinerad får man lov att vara. Tag mina smala axlars längtan, skrev Edith Södergran, den raden kommer för mej när jag spänner ryggmusklerna för min man som är mycket imponerad och jag ler lite åt det. Jag tror verkligen att de flesta kvinnor skulle må bra av att bli lite mer bredaxlade, både bokstavligen och metaforiskt.

Sen hinner jag med en sväng på stan också och det är extremt mycket folk och julskyltningen har kommit fram och kommersen inför julen verkar redan vara i full gång. Det är också höstlov nu i England och detta firades med stort tivoli i längs de två gågatorna Fargate och the Moor.

Nu väntar en god middag och en film innan det är dags för jobb igen imorgon.

Vägen hem genom lövhögarna
Mamma har önskat sej sådana här servetter, fixat. Och så hoppas jag att det är sådana här hårsnoddar du menar, som man hade på 90-talet? De är inne nu tydligen så de finns här och väntar på dej.
Nästan fullmåne. Gillar färgerna i denna bild, naturligt nästan svartvitt.

2 kommentarer:

Monica sa...

Det är underbart med fina kissens historia och tänk så fin hon är, ett liv som en prinsessa, (har nu läst om en prinsessa Sofia och att folk är upprörda över hennes lyxliv), men att kissen ska ha ett riktigt prinsessliv, det är precis rätt:-), usch hur hon hade det och fick kämpa, ett under att hon överlevde men jag tror det var menat att hon skulle komma till er. Vilken glädje hon är och så klok!

Du är väldigt duktig med att ta de få timmar som blir och tränar, det är bra och tyvärr en färskvara mest. Måste träna mitt knä mer och övrigt vet jag igen för att behålla styrka och minska smärtan.

Vilka fina pumpor, stod och tittade på dem igår och en tjej kom fram, hon tyckte inte de var så fina, de var de heller inte men dyra. Inte alls som dina så det fick vara.

Så fint du har i trädgården, ser att murgrönan får röda blad, den håller sig nog över vintern. Ölandstoken växer upp igen, bra att du klippte ned, brukar bli så fin sen. (Här har varit höststädning i bostadsområdet men löven har inte fallit än så många).

Preciiis såna hårsnoddar menade jag:-), hittar inga här:-) och jättefina servetter! Blir toppenbra:-)

Steel City Anna sa...

Pumparna kostade bara 89 p:en :)

Det fanns mycket hårsnoddar, jag kan köpa fler eller det finns säkert kvar när du kommer.

Kissen är mycket intelligent, bland de smartaste jag känner ;)