fredag 26 september 2014

Indiansommar

20 grader varmt och sol idag. Vaknar av solstrålar i ansiktet. Sover riktigt länge. Efter två vaknätter på jobbet var katten särskilt mån om att jag skulle sova i sängen som vanligt igår. När jag somnade till på soffan satt hon bredvid och väntade, och så fort jag gjorde en ansats att resa mej flög hon iväg, stannade och tittade så att jag var efter henne, jamade bestämt, sprang halvvägs uppför trappan, vände sej igen om och kollade att jag var där, och så upp i sängen. Väl där satt hon och tittade på mej tills jag var ordentligt nedbäddad, först då trampade hon omständligt till ett trevligt veck i sin röda filt, la sej långsamt i det, virade svansen runt sej, blinkade åt mej en gång, började spinna och föll snabbt i djup sömn. Så även jag. Det sista jag tänkte innan jag somnade var att det var fint att sova bredvid en varelse som både utstrålar och verkar vara helt uppfylld av detta att vara helt nöjd. Det är så sällan man träffar människor som är det.

Jag spenderar längre tid än vanligt på gymmet och för ovanlighetens skull duschar jag där istället för att gå hem svettig som jag brukar. Jag har letat fram en sommarklänning och tagit med mej pumptvålen från köket som nästan är tom på väg ut under viss brådska. I omklädningsrummet ler jag för mej själv åt alla fredagsglada partytjejer som ändå inte är så värst mycket yngre än jag själv, men som har ett helt extra skåp bara för sina toalettgrejer. Jag står där med min tvål och tänker att det är skönt att ha växt ifrån det där.

Jag handlar på Aldi, lagar riktigt god mat och får lust att städa, och jag städar just bara så länge som jag har lust, och sen funderar jag en stund på att ta fram någon liten julsak - Laura Ashley som jag gick förbi på hemvägen hade redan julpynt i skylten - men jag tror det är detta att jag har sommarklänning på mej som hindrar mej. Och att i trädgården har det varit så varmt idag att blommorna slokar.

Istället sätter jag mej med katten och tittar på alla avsnitt i följd av Kristina Lugns bokcirkel i SVT och känner mej nöjd.

7 kommentarer:

Carin sa...

Låter som en jättemysig dag. Glad att du kunde njuta av den

Carin sa...

Låter som en jättemysig dag. Glad att du kunde njuta av den

Monica sa...

Vilken helt ljuvlig dag! Jag får sommarkänsla, just det där med sommarklänning låter härligt, som en extra gåva nu när det inte är så självklart, (inte här i alla fall:-), här skulle nog en och annan julsak kunna komma fram om jag inte hejdar mig, Laura Ashley, kan tänka mig så mycket fint hon har, det låter också underbart:-). Ska kolla lite på vinterkappan nu, vilken som blir bäst:-) fast ok, det har varit lite varmare igen och t o m sol idag. Glöm inte att pussa D från mig:-)

Steel City Anna sa...

Carin: så härligt med både sol och värme!

Mamma: julpyntet gick inte alls ihop med vädret. Men fanns mycket fint :)

artfullycarin@gmail.com sa...

Ursäkta, jag vet inte varför så många av mina kommentarer dyker upp flera gånger. Ska nog vara lite mer försiktig när jag klickar på publish!

Steel City Anna sa...

Carin: händer mej hela tiden, skyller på blogger :)

Trillingnöten sa...

Blev lite intresserad av Aldi där. Vi ska få en sån butik nära oss nu är det tänkt. Gillar du den butiken?

Och du, skönt att slippa tänka på massa krämer, smink, sprayer och allt vad det är ;)