lördag 26 juli 2014

Min trädgård i juli

Det vattnas konstant denna varma månad. Och växtligheten går i vågor som överlappar varandra så fint - de som har bott här innan oss har verkligen tänkt till. Så fort något blommat över tar nästa sort vid.

Basilikan från affären trivs i fönstret och har växt sej jättestor!



Nån som kan namnet på den här?


Muren till grannen med gammalt tegel. Gilar den skarpt.

Ölandstok

5 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt med lite trädgårdsbilder från dej! Ha det bar i värmen!

Monica sa...

Åh vad glad jag blir att se alla Flitiga Lisa:-) och de fina nejlikorna tog sig bra de med. Det är väldigt bra tänkt av de förra ägarna med allt fint som kommer upp vartefter i den stora planteringen t o m på vintern såg jag då.
Den vita är "Blomman för dagen", Morning Glory säger engelsmännen, din vita sort är "Pearly Gates", fin! Den härstammar från aztekerna, är nog lite giftig, i alla fall fröna, så det kanske den där vilda grannkatten förstått:-). Vackert du har och kul med trädgård! Det blev ett riktigt lyckoköp ert hus! Så duktig du är! Så bra allt! L:s son letar hus nu i utkanten av London, är i början av processen, och får ta något renoveringsprojekt, det kan bli förödande dyrt. Och vilken komplicerad process det är i ert land innan köp kan göras, det är en erfarenhet med råge. Så enkelt här i jämförelse. Och vet man inget så tror man att det är ungefär som i Sverige i andra länder också;-)

Steel City Anna sa...

Lena i Wales: det är härligt med värme men det tar ett tag att vänja sej! Tänk om man kunde spå när det skulle bli sol, då hade jag tagit semester nu och åkt till havet. Trädgården får duga men det är riktigt hett idag.

Mamma : ja det blev bra. Och även om det var jobbigt när vi flyttade så ofta så var det bra att provbo i lite olika områden, annars hade vi nog inte tänkt på att köpa här. Den vita blomman växer väldigt frodigt i många trädgårdar ser jag.

Elisabet. sa...

Perfekt! Den vita blomman växer ymnigt i vårt växthus och vi har verkligen undrat vad det är för nånting? Har vi verkligen planterat den?

Steel City Anna sa...

Elisabet: den breder ut sej snabbt för jag ser den i diken och ödetomter, kanske har den smugit sej in?