lördag 22 juni 2013

Opp och ner, ner och opp

Midsommardagsmorgon. Det ösregnar. Jag vaknar ganska utvilad och utan någon klocka.
Jag läser svenska inredningstidningar och skrattar åt att alla säger att de älskar att blanda gammalt och nytt som om det vore någonting spännande. Det är som att jag skulle annonsera exalterat att jag älskar att blanda kaffe med mjölk. Sen tittar jag och maken på IKEAs hemsida och diskuterar vilken säng vi ska köpa. Maken vill absolut inte ha inbyggd förvaring i sängen, han menar att det är bland det fulaste som finns. Jag menar att det är ganska praktiskt, särskilt för de delar av den äktenskapliga föreningen som har väldigt mycker saker och som den andra halvan av den äktenskapliga föreningen hotade att sätta eld på vid senaste flytt. Vi får se vem som vinner. Vi dricker kaffe och lyssnar på regnet. Så kommer ett samtal från svärmor med beskedet att makens älskade morfar har dött under midsommarnatten. Så går livet, opp och ner, ner och opp. Maken börjar leta flygbiljetter till begravningen. Jag går en lång promenad och när det skiner upp tittar jag på Romeo och Julia i parken.

Den är högljudd och förstås ganska deprimerande och lite för modern för min smak. Sommaren är hjärtskärande vacker. Livet stretar på.


5 kommentarer:

Monica sa...

Ja så vacker den är sommaren! Och så skönt om livet bara kunde vara tråkigt och att få köpa in den där sängen i lugn och ro och inte få allt, en av de få lediga dagarna, avbrutet med mer svårt och tungt.

Jag gillar inte att ha något under sängen vare sig i lådor eller inbyggt, det ska vara rent och tomt där, men vore jag tvungen p g a platsbrist(försköningsord;-)
skulle jag välja en modell med inbyggt system, det blir snyggare och prydligare. Att ha lådor fladdrande omkring under sängen med saker i är joxigt:-), puss och kram käraste. PS far din har gärna lådor under sängen, en kan bli fler och de åker bort snabbt men tror nu att det finns en igen.

Saltistjejen sa...

Så sorgligt med din makes morfar. Jag hoppas att ni kan flyga hem till hans släkt snart. I sådana stunder behöver man ofta familjs omkring sig.

vad gäller förvaring i sängen är det väl SUPER! Vi har ingen inbyggd (önskar vi hade men vi har för låg sängram...) men däremot har vi skjutit in så mycket som det nu går under sängen. Dock inte så praktiskt som om man haft riktiga lådor eller så. Jag hejar på dig där!

Kram!

Steel City Anna sa...

Mamma: jag har slutats hoppats på ett lugnt och tråkigt liv:)

Saltistjejen: tack, jag hoppas att vi kan åka över.

Skulle vara bra att kunna förvara sängkläder i sängen tycker jag. Får se hur det går :)

annannan sa...

Och lagar mat av bra råvaror gör dom väl också, fast i andra tidningar?

Steel City Anna sa...

Annannan: ja och har ett "passionerat" intresse för matlagning :)