fredag 21 juni 2013

Att vrålskratta med citroner

Natten till midsommarafton 2013. Jag har suttit hela kvällen och sysslat med praktiska, logiska saker. Budgetar, kalkyler, prognoser, planeringar. I bakgrunden rullar statusar på Facebook förbi. Mest handlar de om vad som ska läggas på grillen. Lite skryt om egen inlagd sill. Och om vädret. Och Systembolaget. Jag sitter och tänker lite på livet. Det är inte så kul just nu. Det blir bara mer och mer absurt. Ett spel, en lekstuga, och allt handlar om pengar. Ingenting går ihop. Allting har en ful baksida. Jordgubbarna är mogna, men livsfarligt besprutade. Laxen är nyttig, men torterad. Man ska vara närvarande och glad och lägga in egen sill och ha mycket semester men samhällsstrukturerna bara rasar. Media rapporterar en massa om sport och väder men oftare och oftare sipprar otäcka sanningar förbi idiotrapporteringen, skrämda rop om vården som går på knäna. Om att man inte får vara sjuk. Om man är sjuk kostar man bara pengar. Man är en kostnad.

 Mitt i allihopa finns en bild på Ernst som vrålskrattar med citroner. Bland en artikel om en man utan armar och ben som inte anses behöva någon hjälp eftersom han kan borsta tänderna själv och larmrapporter om att svenskarna inte ligger med varandra och att det kan åska på midsommarafton och att oxfilen består av hästkött. Ernst sitter där barfota och skrattar hysteriskt. Bilden är tagen ur en konstig vinkel så han ser ut som en lilleputt under ett citronträd. Intervjun är fullständigt världsfrånvänd. Citronbilden, facebookstatusarna, det blir kusliga underliga kulisser. Det måste väl finnas något på riktigt där bakom? Jag börjar undra ibland. Kanske är det inte nyttigt att undra så mycket. Kanske ska jag sätta mej vid en suddig fruktskål i motljus och bara vrålskratta, jag också. Glad midsommar.

Tankeväckande bild: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article17000823.ab


3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Mycket tänkvärda ord i det här inlägget. Det är tyvärr mycket yta i vår värld, att visa upp det som är bra och perfekt. Det andra kan vi "Glömma". Vilket skapar en känsla av att inte duga hos alla andra...Även nyheterna speglar detta tycker jag. Mycket tramsnyheter som bara är utfyllnad i väntan på en tragedi...

Monica sa...

Tankeväckande! Och så Ernst på trappan, det är en helt otrolig bild, väldigt kul:-).
Och midsommaren här, vi är nog det enda folk i världen med sådan hysteri runt vissa helger. Igår gick det knappt att ta sig fram med bilen, i affären såg vi fenomenet kvinnor med två kundvagnar om det inte var en fyllda som berg och de packade allt själva. Systemet hade lång kö ut i gallerian, männen var så "fyllda" med påsar och kartonger med vin och sprit så de knappt orkade bära allt. Läste om uppdelningen i bloggvärlden, den ger viktig info;-), kvinnorna tar egen bil, köper maten och lastar den, mannen tar spriten och barnen i den andra bilen, och sen vips ut till landet.

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: det här med citronerna tog verkligen priset. Världen blir bara konstigare.

Mamma: och jag tog bussen hem efter att ha ätit engelsk korv i solen. Maken frågade om jag ville ha akvavit :)