fredag 28 juni 2013

Nobody told me there would be days like these

Presentlåda från banken har jag aldrig fått förrut. Smått surrealistiskt klockan halv tio imorse ropar killen som håller på och rengör vardagsrumsmattan - som för övrigt visar sej vara en granne som berättar att detta är ett mycket trevligt område att bo i - att det kommer någon med paket till mej. Jag tänker att det är omöjligt, det är knappt någon som har min nya adress ens. Men jag signerar för det står våra namn på, och jag ser att det är från vår bank. Min första tanke är att banken nu vill ha så mycket kontanter för första månadsbetalningen att de skickar ut liksom någon slags fogde med en stor låda som kan få plats med alla pengarna. Men så är det alltså inte. Det är en liten välkomstgåva med högst praktiska ting - diskmedel, toalettpapper, te förstås och temuggar, socker och mjölk, saft, och kaffe och tvål och lite till. Oväntat och ganska kul!




Dagen fortskrider med att jag och maken grälar i förrådet om vilka möbler som får följa med och vilka som ska slängas, och diskussionen om säng med eller utan förvaring når till slut sin kulmen och vi beslutar oss för att lådor är bra att ha i ett litet hus. Även under sängen. Även fast det är rätt fult.

Alldeles nytvättad matta.
Utmattad sätter jag mej sedan på ett kafe i två timmar och läser tidningar och tänker att det är nästan ännu jobbigare med den äktenskapliga föreningen än med kontoret. Sen har jag en lektion, handlar mat och går en lång promenad i ösregn och den andra halvan i äktenskapet kommer och hämtar mej och lagar också mat och säger de magiska orden att det är faktiskt så, att jag kan nästan allting och har nästan alltid rätt. Och den fula gröna bokhyllan ska flytta in på hans kontor. Så levde de lyckliga i alla sina dagar och sov i sängen Brimnes från IKEA.




5 kommentarer:

Monica sa...

Det är fantastiskt alltsammans och banken med:-)! Det var ett väldigt trevligt initiativ, har aldrig hört om något sådant här men engelsmännen
är bra på det mesta:-). Sedan undrar jag om du redan hunnit köpa de piffiga prickiga muggarna där bakom i blått? Finfina:-)

Trillingnöten sa...

Det är så skönt när den äkta hälften äntligen inser att man alltid har rätt! haha

annannan sa...

"Går vi stärkta ur det här?" brukar vi fråga varandra. Man måste vänta till rätt tidpunkt, när konflikten har kommit över kulmen. Då kan den kommentaren bli förlösande. Skratta stort och krama om varandra-förlösande.

Den föddes ur ett våldsamt gräl vi hade om - sängar!

Jag tror att en av huvudsakerna för ett fungerande äktenskap är att kunna gräla bra och bli vänner igen. Och vi har blivit bättre på det, mycket bättre.

Steel City Anna sa...

Mamma: prickiga muggarna har maken köpt helt av sej själv :)

Trillingnöten: ja det är det verkligen ;)

Annannan: sängar verkar vara ett hett ämne :) ganska hett temperament har vi också båda två men det går fort över.

Monica sa...

Och jag ser mest tekopparna nu i det där superbra stället:-), tittade genast både på M&S och Debenhams men såg absolut inte dessa, han är lite finurlig maken din att hitta fint till hemmet:-).
Sängarna förmodas vara avklarade så ni har någonstans att sova:-), puss från mamma, och pappa som är väldigt intresserad av att se huset:-)