onsdag 6 april 2011

Väldigt engelsk mat

Hade jag lagat en sån här tallrik innan jag flyttade till England? Troligen inte. Gott är det iallafall, mild, liksom gedigen gammaldags mat, så känns det. Lambshank med grönsaker och potatismos. Lammskånken bryner man med olja, vitlök och lite örter och lägger sedan alltsammans i en stor gryta med vatten, lagerblad, pepparkorn, en skvätt vin, morötter och kokar i minst två timmar, så köttet riktigt faller av benet. Mmmm ...

4 kommentarer:

Monica sa...

Är imponerad:-) och gott ser det ut!

Trillingnöten sa...

Men du, det där ser gott ut! Lamm är nåt som jag precis börjat äta. I Sverige är det ju inte så poppis alla gånger. Jag tycker det är väldigt gott! Och ditt lamm ser väldigt mumsigt ut..

Elisabet. sa...

Men jag hade gjort det ,-)

Jag älskar alla former av lamm!

Steel City Anna sa...

Mamma: Jag får laga det till dej :)

Trillingnöten: Lamm är verkligen jättegott, jag åt nästan heller aldrig lamm i Sverige. Gjorde kanske köttbullar på lammfärs nån gång och åt kotletter, men stek och sånt, eller sånna här stora ben visste jag knappt fanns än mindre hur man skulle laga dem :) Det blir gott och ganska nyttig mat också!

Elisabet: Men det är lite ovanligt i Sverige tror jag som Trillingnöten säger, lamm har liksom lite dåligt rykte. Men det blir jättegott verkligen, jag gillar nog också alla former av lamm, ett helt ben, det är inte illa, med vitlök i massor :)