lördag 28 februari 2009

Delfinal 4

Kvallens final blev, i och med att jag inte hade nagra direkta forvantningar, ganska njutbar. Annu en gang hade jag halften ratt - jag tippade Agnes till final och Sarah till Andra Chansen - dock ar jag valdigt glad att jag hade fel om Thorleifs men tyckte det var lite snoppligt for Sahlene och norskan att komma pa en sjunde plats. Glatt overaskad ocksa att La Voix blev en hit! Kvallens vinnare ar dock Petra Mede, rolig i tva timmar inklusive under parsen med kranglet infor Agnes andra framtradande.

Mina kommentarer under kvallens gang:

  • Agnes - hon ar inte riktigt kvinna for sin sparkdrakt. Det saknas nagot. En riktigt grym rost. Glitter i blicken. Men jag tycker battre om laten nu nar jag hor den i sin helhet. Den ar helt ok.
  • The Pilots - Nejmen det ar ju den dar irriterande finnen fran Fame Factory! Kack sang anda.
  • Susanne - Titta! Thomas DiLeva har kommit i klimakteriet.
  • Sahlene - Vad har norskan pa sej? Omatchat. Man kan inte riktigt lyssna pa sjalva sangen pa grund av att man analyserar varfor denna duo klatt sej sa klantigt. Har vaknar min man och tagar in i vardagsrummet - jag gillar norskan for hon (har en san schysst urringning) liknar ju dej, alskling, sager han. Jojo.
  • Thorleifs - jag saknar ord.
  • Sarah - hypad for ingenting. Sjunger inte sa bra ikvall heller. Laten ar trist, det spelar ingen roll hur mycket manniskan flyger. Kvallens andra DiLeva-inspirerade outfit.
  • Next 3 - ostigt, som man sager i Sverige.
  • Ernman - Grymt bra. Psycho och stiligt, ar de tva ord som uppenbarar sej. Och det ar positivt.

Sa det blir Agnes och opera i finalen. Sarah och den irriterande finska piloten till andra chansen. Jag ler at att Agnes inte heller fattar den internationella juryns funktion (vinnarintervjun). Agnes dialekt ar bara for underbar. Hon borde sjunga pa svenska i Ryssland!

Pa tal om Ryssland, har ar tva av vara kommande konkurrenters latar, Englands och Norges bidrag. Jag har skrivit om Englands lat forrut sa nu kan ni sjalva lyssna hur musikalig och enereverande den ar. Men Norges daremot, jag faller direkt! Riktigt haftig!



En vinnare?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, svenskarna i London har samlats pa Svensk puben for att se Schlager. Jag ballade ur och grat mig igenom filmen "I am Sam". Ingen party helg for mig inte.. Impad av ditt engagemang dock :-)

Nanna sa...

Jag tycker att problemet med sparkdräkten var att hon såg lite knubbig ut trots att hon är smal och fin. Det var lite sjukt att det regnade vinnarguld över henne redan när hon framförde låten - haha - ingen smygreklam där inte!

Jag tyckte att det var de svulstiga bidragens kväll, allting var tyngt av allting och alla av de bästa bidragen hade en liten mini-show going on.

Jag älskar Sarah så det går inte att diskutera om låten var tråkig - hon e iaf bäst (och har störst eh...(b)röst!

Kräm från Söderbönan

Steel City Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vilken tråkig låt "ni" kommer skicka. Kom på efter typ halva att jag inte ens lyssnade längre utan satt och tänkte på nåt annat...