tisdag 24 februari 2009

The Duke of Vastergotland

Rubriken är enligt bbc, Daniel the commoners, engelska titel (Läs artikeln här). Jag tycker lite synd om honom att han måste referera till sin egen fästmö som "kronprinsessan". Hon kanske skulle svara med att referera till honom som "the commoner". Skulle roa mej. Detta klipp är snarare oroande! Snacka om repeterat. Titta på Daniels skakande fötter!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Såg nån direktsändning där en journalist frågade vad Daniel visste om Västergötland. Ingenting verkade det som för det blev alldeles tyst och kronprinsessan (undrar om han kallar henne det hemma också?) hoppade in och svarade på frågan som om den var ställd till henne och hon verkade veta hur mycket som helst. Att dom har god mat till exempel... Hon är så himla mediatränad och tråkig.

Anonym sa...

Leende, ja vad ska man säga. Tråkigt att det är så inövat allt de säger. Som om de läser ur en bok, fast ur olika böcker, ler igen. Något ord kunde väl fått komma spontant om man betänker all träning de fått under årtionden. Och känslot är väl inte år 2009 förbjudna? Mikaela 5 år håller snitsigare tacktal här när vi ätit middag. Men Daniel pratade snabbast, hi hi. Och jag är så gammal så jag minns kungens förlovning och att han var riktigt gullig då och lite spontan med, minns Uppsalatiden också, han var en mycket väluppfostrad ung man med lite stillsam humor. De här ungarna har väl ändå haft det lättare än sin far så varför så otroligt tillgjorda och konstlade?

Anonym sa...

Lite förvånande att Silvia var mer spänd och osäker än någonsin. Så allvarlig och hade svårt att prata, men det kanske var stundens allvar, kanske hon var mycket berörd, men hon har ju haft så många års träning i offentligheten och brukar vara ständigt leende. Hon verkade nästan sjuk, hoppas hon inte är det. Kungen såg ungefär ut som din far när han höll ert bröllopstal, fanns viss likhet;-)

Anonym sa...

Min analys: Jag satt bakom en kudde och vagade inte kolla nar Victoria och Daniel hade presskonferens. Tankte hela tiden "gor inte bort dig, gor inte bort dig". Men efter ett tag, forutom fadasen men fragan om vastergotland, sa tyckte jag att han var ratt rolig och sig sjalv blandat med VAL inovade repliker som "med stod av Kungen ar jag stark i mig sjalv", "kanner mig trygg med kronprinsessan.." bla bla bla

Men han verkar faktiskt vara helt reko, mer retar jag mig pa hur media tranad Vitoria ar. inget ar spontant. Men a andra sidan, det kan verkligen inte vara latt. Cred at Daniel o bu at Silvia som hade fusklapp nar hon pratade om vad hon tycker om Daniel. BU!!!

Anonym sa...

Det är konstigt, jag har aldrig brytt mig förr. När kungen med familj gör korv eller visar bilder när de representerar Sverige i fjärran länder. Men så när nyheten kom till Fagersta satt jag där i soffan och fick en liten (helt sant) tår i ögat när lilla Kronprinsessan äntligen fick sin prins Västergötland. Undrar om de pratar så där långsamt och jämt. Tar två timmar för dem att beställa pizza (e n v ä s t a n f o r s u t a n l ö k o c h. . .), skulle aldrig funka här Fagersta. Här pratar vi ju jättefort:)
/C

Anonym sa...

Hej C för det är väl du? Hoppas vi ses i sommar när A och M kommer till Sverige. Och hoppas allt är bra med dig. Ja och visst är det skönt att Vickan och Ockelbopojken är förlovade nu så vi inte behöver undra mer;-). Förresten är Ockelbo osten toppen men blev lite besviken, den packas bara där och tillverkas i Finland. Men god är den, går under namnet prinsost i Laksjön. Kram