lördag 28 februari 2009

Adjö februari

Februari - månaden då England blev snötäckt och kaos utbröt. Terrorattacker? - inga problem. Världskrig? - Fixat. Snö - Nej, där går gränsen, det går bara inte! Kollaps!

Det gick nyss en dokumentär i brittisk TV kallad The Big Freeze där snön skylldes på växthuseffekten och behandlades ungefär med samma mått och förskräckelse som en tsunami.

Mitt mest bestående minne av snön är när jag ser en bastant vårdtant utanför ett ålderdomshem sakta men bestämt gå nerför rampen till ingången strösslandes bordssalt för att få bukt med isen. Nu är det tillbaka till tryggt englandsväder: Ösregn, och himlen så mörk att kroppen bara vill sova.

Sen var det ju melodifestivaldags igen. Ingen kommer komma ihåg Englands bidrag men förhoppningsvis Sveriges, särskilt om vi skickar Thorleifs. Det vore iallafall unikt.

Jag gillar alltid februari, för att det är en kort och koncis månad. I år kändes den extra snabb för jag hade semester ett par veckor. Jag hann njuta ordentligt av både Valentin, makens födelsedag och semlor. Tänk att det redan har gått 2 månader av 2009. Håhåjaja. Och så har vi fått en hertig av Västergötland, precis vad Sverige behöver.

Nu så är det den där vemodiga tiden just mitt emellan vinter och vår då jag brukar drabbas av en släng hemlängtan. Så även i år. Titta bara på de veka modiga snödropparna och krokosarna som vågat sej upp, klart man blir lite rörd! Vi får väl säga välkommen till våren och mars månad ...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja hej med februari, här har det snöat hela eftermiddagen. Lyssnat nu på melodifetivalen, fast jag gör helt andra saker samtidigt:-)
Vilka gräsliga inslag ikväll, särskilt när jag inte ser dem utan bara lyssnar.
Nu kom pappa, varit ute en sväng till Konsum och köpt ekologiskt godis bl a på beställning av mig. På Konsum har man nu plockat bort alla chips från hyllorna. För att lättare kunna upptäcka bränder. Det är ett farligt land, Sverige. Men otäck situation, och många butiksägare känner sig hotade och säger idag att de inte vet från vilka hotet kommer och vad syftet är. Och tillsammans med storbutikerna så finns det enskilda små butiksägare och de har också fått allt förstört plus att de anställda inte har något arbete att gå till längre.

Anonym sa...

Men åh vilka söta vårblommor, de värmer i hjärtat.

Hoppas du får mer sol än regn också i vår.

Puss

Anonym sa...

Fast Agnes rätt ok, lyssnar nu, en lite yngre Perelliupplaga:-) men hon kan nog slå med låten, pappa sa ähhh.....:-)

Anonym sa...

Något annat:

På ett äldreboende i Uppsala tänkte personalen att man måste göra något för de gamla så man pallrade upp alla i rullstolar m m och visade Mamma Mia. De fick läsk och ostbågar under tiden. Stig 90 år säger ungefär:"Detta är nog inget jag direkt saknat men snällt ändå"