söndag 15 februari 2009

Det är jag som är den internationella juryn ...

... Nej, jag bara skojar. Men jag skulle också ha räddat Amy. Även fast jag hade ganska rätt i mina tippningar och jag inser att detta är en fånig tävling så blir jag ÄNDÅ besviken när fel låt vinner. Måns, jag vet inte ens vad jag ska säga. Mest kommer jag ihåg att han stod så bredbent när han sjöng så det var nära spagat. Buu!

Min man befann sej i sovrummet med öronproppar medan jag ägnade mej åt festivaltittande igår. Till mitt försvar får jag ändå säga att jag lagade en romantisk lunch OCH middag.

Jag hade tippat Måns och Markoolio till final, och Lasse Lindh och HEAT till andra chansen, fast önskat Amy, Lili, J Brown och Cookies n beans. Hade 50% rätt, fast tvärtom. Måns och HEAT till final, Amy och Lili och Susie till Andra Chansen. Och tack gode gud för att ingen ville skicka Markoolio till Moskva, jisses vad jag inte hade varit stolt svensk då. Jag fasade för hur den engelska översättningen skulle bli.

Glatt överraskad blev jag av Lili och Susie som spontandansade O Mama under rösträkningen, det är så kul att dom är med! Trist att kakorna och bönorna inte ens fick en andra chans ... Jennifer Brown hade jag inga förhoppningar ens att folk skulle rösta på, sjua kom hon (efter Markoolio, vilket är skandalöst, för att tala kvällstidningsspråk). Och jag får erkänna att jag tippade helt fel med Lasse Lindh, som kom sist.

Men den där internationella juryn är kanske inte så dum ändå. Amy förtjänar helt klart en finalplats.

Kvällens vinnare enligt mig är ändå utan tvekan Lili och Susie.

Nu blir schlagerpaus till nästa lördag ... Då tävlar bland andra BWO. Heja!

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Blev så nyfiken .., så jag tittar in här hos dig i Sheffield ..-)

Anonym sa...

Jag ar helt lost i denna djungel med melodifestivalen, men ar makta impad over ditt engagemang. Men det var inte det du hade semestern till va?? ;-)