söndag 22 februari 2009

Skandal eller Delfinal 3

Nej, vet ni vad, jag är då inte lycklig över gårdagens slutresultat i Melodifestivalen. BWO till Andra Chansen och inte direkt till finalen? Dessutom så möter de förra veckans skandalplacering som borde gått direkt till final: Lili och Susie, i en duell i Andra Chansen. Det är de enda två intressanta bidragen hittills i hela tävlingen, och ett av dessa kommer alltså helt säkert åka ut redan innan finalen. Men jag ska inte ropa hej förrän jag hoppat över bäcken - vi har ju inte sett Thorleifs ännu. Och varför röstade ingen på Velvet? En mycket förvånande sjätteplats för henne tycker jag.

Lite kommentarer jag skrev för mej själv igår medan jag tittade på min sneda laptop all on my lonesome:

Inte helt fantastisk kvalitet på svt.se livesändning och en del hopp och stopp, men vad gör man inte för schlager ... Nu börjar det!

  1. Velvet - vilket snyggt nummer! Och jag gillar låten starkt! Klänningen, shortsen, wow.
  2. Rigo från Latin Kings - vore kul att skicka denna till Ryssland. Inte min grej alls egentligen, men om den vinner blir jag inte sur.
  3. Molly - denna låt skulle passa jättebra sjungen av hjältinnan i en Disneyfilm, flygandes på en stor rosa svan över en äng med levande blommor som plötsligt brister ut i körsång. Eller nej, till och med då skulle den vara för tråkig. Fattar inte varför alla snckar så mycket om den här låten. Shirley Clamps låt var ljusår bättre. men det e klart, Molly sjunger grymt bra.
  4. I fredags när jag hörde EMDs låt så tyckte jag inte att det var nåt större fel på den. Det var innan jag såg scenframträdandet. herregud, platt fall! Töntigt, i brist på bättre formulering. Varför hattarna? Dom ser ut som tre mellanstadiekillar på roliga timmen.
  5. Rickfors, vad gör du i denna tävling? Jag måste erkänna att jag tycker detta e en rätt bra låt, men efter de rosa hot pantsen och pojkbandet så känns det bara konstigt.
  6. Maja Gullstrands bidrag ger associationer till Galenskaparna och After Shave. Jag väntar på att nån ska komma inridandes på en struts och prata långa meningar med bara ord på B. Och jo, skinnet knottrar sej fortfarande, av obehag. Dansarna ... När hon mimar kaffekoppen. Och fönstret. Jag klarar inte mer!!!
  7. Alla alla hej och hå. Jo grekiska bidrag brukar vara populära i Eurovision. Fast då brukar dom ju komma från Grekland. Eller? Tänk om alla länder skulle skicka in bara grekiska bidrag. Kunde bli kul. Det här känns som en typisk låt som det kryllar av i Eurovision då man ofta väljer att gå på toa eller dricka kaffe. Inte Sveriges vinnarlåt.
  8. Aah, äntligen fick jag höra BWOs låt i sin helhet. Och pratsjunget störde inte så mycket. Mäktig låt, tycker jag. Nästan lite religiös ton över det hela, särskilt texten. Ljusrörsdansen är glasyren på kakan, som man säger i England.
Jag hade 50 procents rätt igen: EMD till Globen. Rigo till Andra Chansen.
Men ack så fel jag hade om Molly. Och hoppas nu att ni röstar på BWO i Andra Chansen. Men synd att de står emot Lili och Susie. De hade lätt vunnit över Carro Ugglas.

Den internationella juryn räddade ingens favorit. Suck! Nån som fattar vitsen med den juryn?

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu blir du avis. Jag var hemma i Swe i helgen och sag schlagerkvallen. Jag haller med pa manga punkter men jag fattade aldrig BWOs grej. Ok lat men lite val flummigt? Dock gillade jag EMD utan bild. Forsok inte frank sinatra steg om ni inte ar frank sinatra. Pinsamt. Men du vet, smatjejer (som jag :-)) gillar dom och bryr sig inte om stegen. Sakanske ryssarna???

kram