söndag 1 april 2018

Harar och Jesus och så

Igår när jag stod ganska gravallvarlig och tittade på stålkorset utanför stadshuset så avbröts mina tankar av wake me up, before you go go från radiobilarna och tivolit därbakom på Fargate. Jag känner ungefär likadant när jag imorse åt påskharar och läste en bibelvers om Alfa och Omega. Hur all tid och alla tider tillhör Gud. Mycket filosofiskt. Jag bankar sönder ett chokladägg och gör en kladdkaka och så lyssnar jag på den här låten och tänker att en dag i taget, en dag och en natt i taget.

Bilderna är från den katolska katedralen i stan. Fantastiska mängder blommor.
4 kommentarer:

Monica sa...

De gör allt i katolska kyrkan så det blir både vackert och att människan är mycket delaktig. Är fantastiskt att följa Golgatavandringen i Rom, alla dessa människor som deltar, alla ungdomar med sina fina och djupa texter och allt allvar. Det blir tydligt livet på något sätt och så en eloge till jämlikheten där som tycks större än här, kvinnor syns och får höras, ha ledande roller. Fördomarna ramlar en efter en.

Fin sång den, fin text och musik! Och roligt allt detta du upplever och ser, så intressant det du berättade om igår. Aldrig deltagit i något så här och att alla vandrar med och det blir så åskådliggjort och så att prästerna vågar vara lite glada och humoristiska trots allt. Här på julkonserten i julas trodde jag vi var på begravning och det undrade den lilla flickan framför oss:-). Men vi får väl försöka sätta lite sprätt på folk här med:-)

Marina sa...

Ja, det där med Gud och alla harar kan ju filosoferas över rätt länge. Jag fullkomligen älskar Johan Glans' tankar kring påsken. Det är så himla träffsäkert... Hoppas du har haft en bra påskhelg!

Steel City Anna sa...

Marina: jag har sett när Glans pratar om påsken, är kul :)

Steel City Anna sa...

Mamma: de riktigt gamla prästerna är ofta himla roliga. Det var en intressant mässa :) väldigt vackert.