torsdag 12 maj 2016

Nyfödda lamm

För några veckor sedan fick jag möjlighet att vara med när några av tackorna lammade på en bondgård i närheten. Det var väldigt speciellt! Jag var så nervös att något av lammen skulle dö, de såg himla medtagna ut. Men de levde och var friska även om en del fick ligga under en värmelampa. Tackorna är så fina, väldigt lugna och tog så väl hand om sina små, bäddade in dem i hö och nosade på dem så ömsint.








8 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Fint att få vara med om! :)

Monica sa...

Oj vad fint, vilka upplevelser du får som bor i storstad, detta har jag aldrig upplevt som ändå bodde på landet ett tag som barn. Och vad får kan sköta sig när de föder barn;-), sa "barnmorskan" det eller gör tackorna allt själva:-). Så fint att se omvårdnaden, livet är intressant, skönt förlossningarna gick bra.

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: det var det verkligen!

Steel City Anna sa...

Mamma: det var väldigt roligt. Lammen är ganska färdiga ändå när de föds, de kan snart rulta runt lite själva och de har ju ändå fyra ben att hålla reda på. Vi är verkligen hjälplösa när vi föds och är det under lång tid. Ja tackorna skötte sej och pigga var de också :)

Annika sa...

Nämen, så gulligt!!
Sant, det är otroligt så bra djurungar klarar sig ganska snart efter att de är födda.
Väldigt, väldigt söta bilder.

Steel City Anna sa...

Annika: Visst är de underbara! Finns nästan inget sötare än små lamm. Och alla tackorna tog hand om sina lamm direkt och ordentligt, ibland kan nåt gå fel där, ofta för att människor eller andra djur stressat dem på nåt sätt. Men inom inom några timmar stod de och diade :)

Rebekah M sa...

Nytt liv! Det är ett fantastiskt mirakel, när man stannar upp och tänker lite ...

Steel City Anna sa...

Rebekah: Det är det verkligen! Det var så himla fint att vara med.