tisdag 3 maj 2016

Engelska hus

Jag fortsätter på mitt lilla tema här på bloggen att visa engelska hus då och då. Här kommer en spretig samling dyra villor, viktorianska tegelradhus, små stugor och riktigt gamla stenhus. Allt samsas i denna stad.

Ett av många kafeer här i stan där man kan kombinera keramik och pyssel med fika. Verkar väldigt mysigt! Det är väldigt populärt här, något som finns i Sverige?

Stora trädgårdar ... Har man råd med en jätteträdgård på denna trångbodda ö, då är man rik som snus!






Relativt nybyggt och till salu för 825,000 pund






11 kommentarer:

Monica sa...

Fint! Har inte sett något pysselcafé här där man kan dreja, vore kul! Och roligt med alla varianter av hus, små som stora, just trädgårdar har jag funderat över, hur det kan finnas så många stora på er landyta för det känns inte så tätt ändå bland de övriga husen, vi har ju väldigt tättbebyggt också men förstås vidder av tomhet. En sån där typ grindstuga bor kungens syster i, har sett den på foto och grannarna visste inte vem hon var, diskret och trevlig sa de. Någonstans söderut var det. Lite tänker jag på hur hon har det, hon flyger via Skavsta berättade hon och har varit på stort kalas nu i alla fall:-). En som både du och jag känner hälsar på henne regelbundet, är trevligt.

Elisabet. sa...

Många spröjsade fönster ..., aj, aj, för att putsa dessa!
Älskar såna här inlägg - tack som visar -!

Steel City Anna sa...

Mamma: de där husen är enorma. De har lika stor trädgård på baksidan sen. Bor en del musiker och andra kändisar där :) vidderna av tomhet mellan förorterna i Sverige finns det en 30-talsideologi bakom, väldigt intressant om man läser om filosofin och arkitekterna. Bara gubbar också, förstås.

Steel City Anna sa...

Elisabet: kul att du gillar dem för det kommer fler sånna här inlägg :) här putsar nästan inga sina fönster själva. För mindre än tio pund så kommer nån och gör det :) jag har en bekant där hon ser till att det är fönsterputsning varje vecka. Själv står jag med en stor mopp sådär någon gång om året och försöker komma åt högt upp. En ordentlig fönsterputsning får det nog bli snart!

Annika sa...

Trevligt att se!!
Husen är så fina.
Älskar spröjsade fönster. men du, putsa fönster varje vecka? Låter ngt...överdrivet...
SUCK typ.
Haha, jag kan se dig putsa dina fönster, jag gör det också själv. Typ en gång om året!!

Steel City Anna sa...

Annika: ja, det kan inte vara sunt att ha sa rena fonster :) de pa overvaningen behover verkligen putsas nu ... Far kanske ringa en fonstergubbe :)

Anne-Marie sa...

Rik som snus var ett nytt uttryck för mig. :)
Att se olika hus och stilar är väldigt intressant tycker jag. Engelska hus ser verkligen mysiga ut men jag vet ju också hur dåligt isolerade de är. Har ni bra isolering där ni bor?
Amerikaner och engelsmän har många likheter - att inte putsa fönster själva är en av dessa. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: de som ar rika som snus har absolut bra isolering :) aven vart hus ar varmt, det ar fran 1800-talets mitt och i stort sett sej likt forutom extra isolerad vind, nytt tak och uterum. Koket ar kallt, dar finns inga element vilket ar ganska vanligt i England.

Det ar en annan attityd har vad det galler att gora saker sjalv. Jag har t ex alltid flyttstadat sjalv vilket forvanat manga.

Monica sa...

Och mamma;-), minns när jag putsade fönster i det där stora huset ni hyrde innan köpet av ert hus, hade förlängning, lååånga, för att nå men inte tillräckligt ändå kanske:-) och väääldigt många fönster var det. Otroligt många fönster i det huset. Jag tyckte dock att det var alldeles normalt att jobba med detta men antagligen stod många bakom gardinerna:-) för plötsligt fylldes hela den fiiiina gatan av fönsterputsare som kom i sina bilar med en massa tillbehör, då stod JAG bakom gardinen;-) och kollade hur de gjorde med det mest svåråtkomliga och jag måste säg att mina lösningar var minst lika fiffiga:-) och väldigt nöjd kände jag mig.

Så glad att jag satte fart på en hel gata att få vårfint, haha för när jag sedan röjde hela trädgården kom trädgårdsmästarna till de fina husfruarna och började ansa, beskära och gräva, medan fruarna stod och pratade med varandra med en kopp te och fina vovven intill. Vi möttes på samma café sen ändå och där fick jag toppenservice av den underbare ägaren, det stället glömmer jag aldrig, saknar det.
Spännande att uppleva detta men även här är det förstås lika i en hel del miljöer, att använda tjänster. Min väninna doktorn hon putsar varken fönster eller städar själv, för henne är det helt naturligt att andra gör det, men hon är ju inte svensk och uppfödd annorlunda. Men det har ju ändrat sig även här med svenskar. Jag tycker det är väldigt bra att kunna själv, man vet att man klarar massor och reder sig själv, en bra känsla och så får man jättebra motion och gympa alldeles gratis:-).

Ägaren tog säkert vid "syningen" sedan för givet att detta hade ett proffs gjort:-), han som synade ugnen med förstoringsglas, vilken tur jag hade gjort det också:-), haha. Ja han var ju så nöjd, gick du på hans teparty han inbjöd till sen? När han byggt huset nästan dubbelt så stort? Jag hade gärna gått;-), skulle varit intressant att se hur och vad han skulle ha alla rum till.

Monica sa...

Kanske ska förtydliga, när du skrev att du flyttstädat själv menar jag inte att det förvånar MIG, för hu vilket jobb flera gånger halvår emellan ibland och du jobbade så vansinnigt mycket och så detta slit hemma sedan men jag menar att jag var där:-), men inte alla gånger, den sista flytten var värst tror jag som var så stort med stor trädgård. Men att det förvånar att man gör så mycket själv förstod jag så småningom, de trodde jag var någon inhyrd:-), lite svenskt kanske, bra kvinna reder sig själv:-), fast sådant har kanske förändrats en del i vårt land numera. Och ni jobbade så mycket båda två och till sena kvällar så mågen hade tillräckligt med slit han också. Vilken stress det var denna gång, glömmer jag aldrig. Så kanske att jag inte vill se det huset mer egentligen;-), bara caféet:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: det caféet saknar jag verkligen. De har bytt ägare två gånger sen dess, senaste har jag inte varit på än. Vi har varit och tittat på huset. Extremt stort men såg fint ut. Själva området har blivit mer snobbigt, glad att vi inte bor där längre.