torsdag 5 maj 2016

Minnen av en svunnen tid

På väg till Forge Dam vid Wire Mill Dam finns detta minnesmärke över Thomas Boulsover, som uppfann the Sheffield Plate (en mix av koppar och silver). Länge använde man detta till olika husgeråd eftersom det såg ut som silver men var billigare. Detta område, som nu är rena idyllen med fågelsång och blommor, var då för några hundra år sen ett bullrande, ångande, stressigt ställe med verkstäder och fabriker längs hela floden.







2 kommentarer:

Monica sa...

Intressant med all historia runt omkring er. Läste på om metaller igen, minns nu att jag sett föremål i silver och koppar, sen är tenn intressant, sådan tillverkning fanns för 5000 år sedan i långtbortistan, Sverige hade sin storhetstid på 1700-talet och började med stämplar lite innan det, engelskt var finast, ljust och silverglänsande, så hade vi svenskt, lite gråare och så gement tenn, mörkgrått. Och så fick vi Estrid och Svenskt Tenn så småningom:-).
Tycker tenn är fint att det inte oxiderar och jag har lite av det. Är fin den ljuslyktan från Kelham, den lyser som silver. Kollar stämplar nu och jag har ett par ljusstakar som är norska också ser jag. Och ett par svenska. Några fina tennsaker av kända formgivare gick av misstag till hela människan från mammas och pappas hem, sånt händer.

Så vacker miljö att vandra i där hos dig!

Steel City Anna sa...

Mamma: sant har ar valdigt intressant tycker jag. Haftigt att komma pa dessa nya uppfinningar, lite som den tidens internet och mobiler :)