lördag 16 april 2016

Thriller!


I början av månaden var vi och såg musikalen Thriller Live från Londons West End. Jag var ett stort Michael Jackson-fan när jag var runt nio år och flera år framåt. Det var hans musik som väckte mitt intresse och lust för dans, som var min passion genom hela tonåren. Denna musikal var verkligen som att kastas tillbaka till den tiden. Jag kan fortfarande varenda strof, märkte jag. Däremot var det en del texter som jag aldrig riktigt tänkt på förrut eller förstått. Dirty Diana är en sådan text, fantastisk låt, men ganska underlig kvinnosyn och mörkt budskap. Ovanligt särskilt jämfört med många senare låtar som var politiskt korrekta - Black and white, Heal the world, Earth song med flera. Intressant! Jag funderade på om namnet Diana, jaktens gudinna, kanske skulle symbolisera någonting om vår tid och att jaga efter sådant som inte betyder någonting.

I mitt tycke var denna produktions version av Dirty Diana kvällens absolut bästa framträdande. Ännu bättre förstås med Michael själv:



Dessa låtar hade jag nästan glömt, men de var mina favoriter att öva danssteg till. En av pirutterna kallades faktiskt Michael-Jackson-snurr på dansskolan. Hans inflytande var verkligen stort på 80- och 90-talet.






Det var väldigt många duktiga sångare och dansare i Thriller Live, bland annat en som kunde dansa precis som Michael, men kvällens stjärna var en kvinna som sjöng helt fantastiskt. Jag blev så förvånad på slutet när hon presenterades och jag fattade varför hon var så bekant, det var Cleo från Cleopatra!


Härliga 90-talet ... Minns denna låt som igår!

Musikalen turnerar runt och kommer förmodligen gå länge till i London, se den!

Avslutar med en av de bästa låtarna, och texterna, genom tiderna, Man in the Mirror, live från 1988:


4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är ingen Michael Jackson fan, men skulle nog ändå gillar föreställningen.
Verkar som ni hade en trevlig kväll.
Ha nu en fin helg!

Monica sa...

Han var en helt fantastisk artist, så kul att du varit på denna musikal med dessa skickliga artister, ser att många flyger över härifrån för att se den och den får högsta betyg rakt igenom av alla. Ja tänk vad du dansat och tänk vad jag suttit och väntat och även sett mycket föreställningar och kändisar och kändisbarn som också gick på dansskolorna. Ja kändisföräldrar var ju inte annorlunda än andra föräldrar och vi pratade om ungefär samma saker:-). Vad mycket åkande det var in till stan kvällstid efter din skola och mitt jobb, på ett sätt tror jag att det var bra, man bär med sig allt hela livet och allt ger erfarenheter. Och man blir expert på att planera sin tid.

Du kan så mycket om texter och bakgrund och ser allt i ett sammanhang, jag vet mindre med det är roligt ändå:-), är väldigt roligt allt jag hunnit se hos dig också, sån klass det är på artisterna!

Steel City Anna sa...

Lena: det var väldigt duktiga dansare och sångare så jag tror man kan uppskatta den även om man inte är nåt stort fan av Michael. Det var en jättekul kväll!

Steel City Anna sa...

Mamma: vi får se flera musikaler, sugen på den om Tom Jones och End of the rainbow som handlar om Judy Garland. I oktober kommer Cats :)