tisdag 26 april 2016

"Not fair, not safe!"

Idag och imorgon strejkar läkare här i England för första gången på 40 år. På plakaten står det ofta "not fair, not safe!". Man kan läsa mer hos BBC News. Denna bild förklarar dock problemet ganska bra tycker jag:


Vem ska vilja jobba i vården i framtiden undrar jag? Att hjälpa andra handlar mer och mer om att offra sej själv helt och hållet. Det är inte vettigt, inte hållbart, eller rättvist eller säkert. Not fair, not safe.

2 kommentarer:

Monica sa...

Det är det verkligen inte, det kan vi skaka hand på;-). En ohållbar situation och hur ska det bli? Både i sjukvård och i skolans värld, är så tufft och människan kan inte arbeta ständigt och ha ständig jour. Och här tänker jag på så många som går sysslolösa om dagarna, men arbete tillåts inte för alla måste ha kollektivavtal även om de aldrig sett en skolbänk. Ni har ju flest i arbete i alla fall. Och det är bra i sig och lärorikt för alla.
Men att hitta begåvade och rätt människor till dessa långa studier och så mycket slit sedan det är inte lätt.

Steel City Anna sa...

Mamma: Det är underligt hur samhället har blivit och att de som har jobb jobbar ihjäl sej och till de andra finns det inga jobb. Istället för att dela på arbetsbördan. Ja det är annorlunda här med lägre löner och det är så Sverige kommer bli mycket snart. Inte så bra det heller men fler kommer kunna försörja sej iallafall.