fredag 29 april 2016

På allas läppar


Det är ett stort samtalsämne just nu, EU-valet. Det är inte heller långt kvar tills det är dags att välja. Information strömmar in från alla håll, och denna brochyr nedan som skickats till alla hushåll har blivit omtalad. Regeringen är mycket tydlig med vad den vill och man kan ju diskutera om detta är rätt väg att gå, och det gör folk verkligen också. Jag är hundra procent för ett enat Europa och att Storbritannien stannar i EU så jag håller förstås med om argumenten i brochyren. Är det en övertalningskampanj? Hur kommer det att gå? Jag vet inte, men något som jag vet är att många saknar fakta i denna debatt och fakta fanns i denna information.

Jag får inte rösta i detta val eftersom jag enbart är svensk medborgare. Jag bidrar till debatten stundom och i min bekantskapskrets är det mest remain in som gäller, men det säger inte så mycket om utgången i stort tror jag, jag har väldigt smarta vänner! Det är bara att hålla tummarna och hoppas på att världen kan vara som i Eurovision hela tiden. We are one ...


8 kommentarer:

Annika sa...

Svårt det där. Ja, det blir spännande att se hur det går för er. Snart går ni till val. Så synd att du inte kan rösta. men det kan ju inte jag göra här heller.
Ja varför kan inte världen vara som den är i ESC, for reals :-)
Ha en fin helg!!

Steel City Anna sa...

Annika: det vore en fin varld visst vore det :)

Ja, detta ar krangligt, och ar kanske bara borjan pa mycket mera krangel.

Monica sa...

Ja det är nog väldigt lika mellan för och emot, den senaste tiden sägs det här att det övervägt i den linjen som vill behålla medlemskapet. Bra med information i alla fall.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, det ar bara att acceptera att man inte kan paverka detta beslut.

Trillingnöten sa...

Ja, svåra val alltså! Är man med i EU redan kan jag tycka att man kanske ska stanna där iaf...stor skillnad om man röstar för att komma in kanske :) Kommer ihåg hur det röstades på 90-talet (1995?) om Sverige skulle gå med i EU eller inte. Spännande tider!

Steel City Anna sa...

Trillingnoten: jag kommer ihag att jag gick pa mellanstadiet da och det blev val en mycket knapp majoritet for ja. Nu handlar det mest om granser, nationalism och invandring. Trist.

Rebekah M sa...

Jag följer debatten, och det kommer att bli synnerligen intressant att se utgången.

Ett enat Europa -- det låter toppen.

Steel City Anna sa...

Rebekah: många verkar tycka det, till och med Obama gav sej in i debatten, men tyvärr får de inte rösta :) det kan gå hursomhelst, väldigt osäkert!