fredag 29 april 2016

Regn, sol, shopping och lera

Idag har jag varit ledig och vi har hunnit med en hel del trots en seg morgon med ösregn smattrande mot rutorna. Snuvan som jag dras med efter allt det andra vill inte ge med sej och kan jag undvika att bli kall och blöt så gör jag gärna det. Denna vecka har jag rest till och från jobbet i hagelskurar och till och med lite snö! Det är kallare nu än i december och januari och våren har stannat upp verkligen. Påskliljorna har blommat från december tills nu och de verkar streta på ett tag till. Samma sak med kamelian. Hoppas på att vi får lite mer normalt vårväder nu.

På eftermiddagen när solen tittade fram så blev det riktigt skönt och jag for till stan på lite ärenden efter att ha shoppat herrkläder med maken på Matalan, hans nya favoritaffär. Både på banken och i djuraffären kommenterade de att jag luktade så gott, som godis och tårta! Jag är så täppt i näsan så jag känner ingenting, men tänker att det måste vara min parfym som har lite vanilj i sej blandat med fruktiga LUSH-grejer. Jag hade citron i tvålen, rabarber i balsamet och vinbärsdoft i shampoot. Det var lite roligt iallafall.

På kvällen gick jag ut i parken och fortsatte på leriga vägar ut i skogen. Jag tänkte ta några fina bilder på en skir bokskog men den var ännu kal. Puben på vägen hem var mysig i skymningen och nu är det snart dags att sova till Spanarna från SR. De, och många andra, har sagt att den nya dokumentären om Kungen var bra och det tyckte jag också, jag såg den igår.

Mina krukväxter fick sej en dusch också
Och jag la märke till kungsängsliljorna som blev ännu vackrare i de runda vattendropparna, dessa knoppar blev lite duschade de med.


Vita bluebells vid en trädgård
En tunnel av grönt!

Såhär var det i skogen
Grönt på marken, kalt i träden
Slå ut nån gång!
Vackra rosa träd i parken
Osäker på vad för sort ... Äpple?


Millhouses Park


Söt pub!

2 kommentarer:

Monica sa...

Tänkte också på igår när det bara vräkte ned hela dagen och slog mot fönsterrutorna och möttes av kylan ute att det är ju värre än i julas så när jag kom hem tände jag ljusslingorna:-), det var verkligen så mörkt och grått hela dan, fortsatte i natt och i morse och sen kom lite sol på eftermiddagen, så annorlunda det blir på en gång då.
Och väldigt ovanligt hos er med snö denna tid, aldrig hört talas om förr. Men ni har ju haft en ljuvlig vår och bra att blommorna inte vissnat så fort av hetta:-). Väldigt vackert med Bluebells och de vita, så fina. Och den skira vårgrönskan, så vacker!

Kul att få kommentarer på banken om dofterna, låter spännande, du gör själv med det från LUSH?

Och vilken söt pub! Skulle jag gärna ha en här, vad mysigt att gå och äta söndagsmiddag men det skulle väl aldrig fungera så fint här.

Och såg kungen och hörde, var lite roligt med de två ihop, passade bra, jag skojade och sa att det var tur det inte var hon med "Min sanning";-)

Och min åsikt är att nu när han ändå kämpat på i denna roll i alla år kan han väl göra det så länge han orkar och kanske tycker att det är lite roligt också. Victoria får sin tid sedan och bra att hinna vara med sina barn lite mer som nu.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag blandade hej vilt bland dofterna :) ja, just på en bank var det lite överraskande med den kommentaren. Men trevligt :)

Jag tror inte kungen sagt ja till min sanning-människan, han tyckte nog det var mysigt med en annan gubbe :)