onsdag 17 mars 2010

Konkurrensen

Idag är det St Patrick's Day. Ska nog inte fira nåt särskilt. Kanske går ut en liten sväng ikväll. Under tiden underhåller jag mej med att kolla in motståndarna i Eurovision. Det är en lika galen mix som vanligt:

Norge tar i från tårna. Det är som avslutningen på en synnerligen tår- och smördrypande musikal. Varför? Jag förstår inte riktigt.

England har inte brytt sej särskilt i år heller men är ju direktkvalificerade hursomhelst. Fast jag tycker den här låten är ganska svängig faktiskt.

Spanien - godtyckligt urval av sagofigurer på scenen och cirkusmusik, kan det va nåt?

Albanien - vilken överraskning! Jag gillar detta.

Vitryssland - precis vad man förväntar sej av Vitryssland. Tingeling Tingeling.
Ryssland - jag är mållös. Dålig sångare sjunger en gammaldags visa. Texten?! "Looking at your photo. What shall I do with thaaaat?" Refrängen är inte så dum ändå.

Finland - himla finskt. Det är sånt här vi borde skicka. Orsa spelemän och Timoteij tillsammans, och så cirkusartister på scenen. Vi skulle vinna direkt.

Irland - tänka sej, en ballad! Jag är svag för sånt här ...

Armenien - kommer slå Sverige stort, det är jag säker på.

Holland - detta kunde ha varit 1965. Roligt!

Tjeckien - de har LÄMNAT Eurovision frivilligt p ga extremt dåligt intresse från folket. Ja, det är inte konstigt att jag känner mej ensam i Eurovisiontider.

Jag är ganska imponerad ändå av urvalet, inga riktiga kalkonlåtar och en hel del länder som vågar vara originella och köra på sin särart istället för att tänka på vad Europa vill ha. Det är ju det som är poängen med hela tävlingen. Samt en plats för de fåniga låtarna som inte får plats nånannanstans. Nu skulle man inte kunna göra en parodi som den här på sveriges bidrag ... Och det är väl lite tråkigt? Det tycker jag.

3 kommentarer:

mamma sa...

Ska lyssna imorgon, vilken bra research du gjort! Puss

mamma sa...

Kvällen är räddad;-) va´ roliga de är Galenskaparna, en klass för sig.

Tycker Irlands låt är jättefin, den har nog vinstchans. Armeniens är bra, Albaniens med och Norge lite som en ung Jöback.

Steel City Anna sa...

Galenskaparnas låtar är väldigt bra. Om du var en möbel är min favorit.

Jag gillar Irland allra mest! Hoppas den vinner.