onsdag 10 mars 2010

In Wonderland

Alice i Underlandet går just nu på bio. Det är en alldeles underbar berättelse och britterna är som galna i denna klassiker. I söndags kväll var biosalongen helt proppfull ända fram till första raden och alla, alla vill se den här filmen och det pratas om den i alla medier överallt.

Skriven i en värld av strikta smågalna regler och restriktioner om en flicka i en tid då kvinnor mest behandlades som porslinsdockor att gifta bort, är Underlandet en insiktsfull spegling av samhället och individens kamp att utvecklas till en egen person med egen vilja. Filmen har gjort temat ännu tydligare genom att låta barnet Alice bli tonåringen Alice, påväg in i den låsta rollen som fru till en humorbefriad Lord, med ett hel trädgård full av påtryckningar att följa normen framför sej.

En tidlös historia om mod och förvandling, som är en av mina absoluta favoritböcker. Och filmen levde upp till alla förväntningar - rekommenderas!

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tack för tipset! Den ska jag se.

mamma sa...

Ska också se den, du vet Anna nu analyseras filmen i alla kulturbilagor både framlänges och baklänges, du kanske vill läsa? Jag hade lagt undan vår men tog fram den nyss så jag kan skicka den om du vill. Sen fick väl ni analysera detta också antar jag. Puss, det är takdropp här och alldeles ljuvligt att höra.

Isabell sa...

vantar till den kommer ut pa video. Billigare sa. Men jag gillar egentligen inte johnny depp.

Karin sa...

Den bygger tydligen även på fortsättningen Through the looking glass, har du läst den? Jag tycker filmen var lite seg tyvärr men Anne Hathaways kroppsspråk är fantastiskt! =)

Karin sa...

Haha, kollade lite närmare på bilden och såg att det ju var två böcker i en...

mamma sa...

Jasååå????:-)