Saturday, 29 August 2015

Scarborough

Jag och mamma hade två underbara dagar i kuststaden Scarborough för någon vecka sen. Vilken härlig liten stad! Otroligt vänliga människor och massor av mysiga restauranger, cafeer och små affärer. Jag hade inte väntat mej så många vackra byggnader och medeltida gränder. Gamla stan är verkligen väl bevarad. Havet, stränderna och utsikten hade jag sett vid ett tidigare besök men det var extra vackert just innan skymning. Ett väldigt speciellt ljus, som skyar av dammiga pasteller i luften. Tre timmar tog det med tåg direkt från Sheffield. Det gick via Hull och Bridlington. Det är annars lätt att byta tåg i York och går lite fortare, men det är härligt att åka tåg länge!


Här skymtar de välkända badhytterna, de ska få ett eget inlägg så småningom.


Scarborough var under medeltiden känt för sin stora marknad.

6 comments:

Anne-Marie said...

Åh, så mysigt det ser ut.
England är ett trivsamt land tycker jag och människor verkar väldigt vänliga. Litet som USA fast på ett annat sätt. Inte lika "bullrande" som amerikaner :) men fortfarande utåtriktade och intresserade av sina medmänniskor.

Steel City Anna said...

Anne-Marie: ja, det stämmer bra tycker jag! Det var verkligen en mysig stad. Hoppas det blir fler besök.

Monica said...

Det var en fantastisk stad och plats, så roligt att du ordnade detta för gamla mor:-). Och vilken vänlighet det var överallt, otroligt trivsam stämning. Och vackert! Och så mycket intressant historia och vackra hus och trädgårdar och så havsbukterna med fiskelägen och tidvattnet. En underbar upplevelse alltihop.

FREEDOMtravel said...

Ser jättefint ut! Tänker bara på låten Scarborough fair... om det nu alls hänger ihop...?

Saltistjejen said...

Så fint det ser ut! Och ja, jag älskar också att åka tåg. Det är något så rofyllt och samtidigt "spännande" att resa längre med just tåg tycker jag.

Steel City Anna said...

Mamma: ja man får passa på. Hade varit kul med Liverpool igen också men vi får ta det nästa gång :) det här var lagom äventyrligt. Så skönt att hotellet blev så bra!

Freedomtravel: videon sist i inlägget är den låten, och ja, den skrevs med tanke på Scarboroughs marknad (fair på den tiden betydde stor marknad en gång om året) på medeltiden som var stor då staden var en viktig hamn.

Saltistjejen: ja, man kan bara slappna av och titta ut genom fönstret! Ingen stress. Och tågdunket är lugnande.