Sunday, 30 August 2015

Röjarhelg

Det har varit en riktig röjarhelg i den meningen att jag har haft en riktig storstädning och det har varit så väldigt skönt. Jag skulle kunna skriva att vi har storstädat men det vore inte särskilt sant även om maken har varit med på ett litet hörn. Framförallt har han gått med på det mesta och till och med föreslagit på eget bevåg att bära ner lite av sitt jox i källaren och idag ville han åka och handla lite förvaringsboxar. Undrens tid är alltså inte förbi.

Nu har jag ett par dagar ledigt och det är härligt att ha jobbat undan allt tråkigt och bara kunna göra vad som faller mej in. Det är en ynnest! Vädret är trist men jag försöker se det från den ljusa sidan, mysa inne med kissen och tända ljus. Ikväll gick jag hem genom en chockrosa himmel som det duggregnade ifrån, gick förbi skimrande tegelfasad efter tegelfasad, kikade lite i folks fönster, en del har mycket dyra porslinsfigurer i sina och en del har synnerligen billiga, många har leksaker, en samling kaktusar och plastdinosaurier i ett, en del fördragna tjocka gardiner, en del har tejpat upp ett lakan eller en stor handduk i fönstret, jo så kan man ju också göra, några hus är helt tomma och ska hyras ut eller säljas, flera har tagit fram teglet också inomhus i vardagsrummet och det ser så fint ut, och i nästan alla fönster sitter en liten katt och tittar ut. En liten pojke säger till sin mamma att nu har han räknat till 25 katter bara på den här gatan! Jag tänker att det är inte alls ett dumt ställe att bo på det här.
Hennes stil när hon sover är helt underbar tycker jag.

5 comments:

Monica said...

Det låter fantastiskt allt:-), det är skönt när det är gjort, ja att röja bland mågens saker höll jag mig ifrån, det finns ju gränser för vad en svärmor kan tillåta sig, haha, hoppas de där gamla skorna kom iväg nu:-). Annars tycker jag ni hade det fint men det samlas väl lite i förrådet som glöms bort så bra att få det röjt. Populärt med tegel inne, det skulle jag gärna ha också, ser framför mig hur jag då ska ha små inbuktningar för ljus, det är så fint. Väldig variation är det som här, en del har minimalistiskt, kalt, grått, vitt, svart, rostfritt och bara exklusiviteter, såg också de fina vardagsrumsfönstren som var fyllda med barnens utställningar på målade "konstverk" och annat, det var kul tyckte jag och så ofta en liten katt:-).

Steel City Anna said...

Mamma: han blev nöjd med alltihop :) kissen var också med och kollar allt, hon är bra i magen igen :)

Monica said...

Vad skönt, blev riktigt orolig, ja för kissen;-)

Anne-Marie said...

Skönt att röja och få undan sådant som man inte behöver.
Har folk i England ofta sina gardiner/persienner fördragna?
Här i mina trakter har många aldrig fönstren "öppna" som vi är vana vid från Sverige. Jag måste få in ljus och undrar hur mörkt de har det inomhus. :)

Steel City Anna said...

Anne-Marie: det är ju så väldigt tätt här mellan husen och många har vältrafikerade vägar precis vid huset. Tror det är lite därför. På vår gata är det lugnt och det är väl ungefär 50% gardiner. Sen på vintern är det mycket för att hålla värmen också som man drar för ordentligt. Jag gillar ljus och att se ut, jag drar bort och maken för igen och så håller vi på så :)