lördag 22 februari 2014

Solig härlig dag

Vårsol, riktig ordentlig värmande vårsol, hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Hela dagen var bara min efter ett gryningsskift och jag tog tillfället i akt att besöka utställningen om Första Världskriget på Weston Park Museum, sedan en lång härlig promenad när jag såg de första påskliljorna, förmiddagskaffe och buss hem till lammstek med maken. Nu väntar Melodifestival med en mätt och nöjd och gosig katt.

Utställningen var väldigt intressant och kändes personlig och nära eftersom det fanns mycket foton och brev från både soldater, familjen därhemma och officiella brev med tragiska nyheter. Tänk att det är 100 år sen första världskriget utbröt. Stumfilmsbilder på leende soldater på Sheffields station. Och en otroligt rörande samling kortfilmer av konststudenter från Sheffield Hallam University, om soldater som inte kom hem, som fick skador i kropp och själ men också om julnatten då engelska och tyska soldater sjöng och rökte cigaretter och spelade fotboll med varandra. Gå och se denna utställning, den som kan!

Rörande var det också att läsa människors reflektioner om utställningen, särskilt en 7-årings, nedersta bilden:




2 kommentarer:

Monica sa...

Det är ett otroligt fint museum och alltid med intressanta utställningar, här pratas inte så mycket om världskrigen, inte första heller nu med 100 år i minnena.

Ljuvliga blommor, är det en Kamelia utslagen?

Steel City Anna sa...

Det var väldigt intressant. Hemskt att läsa brev till föräldrarna om att sonen dött.

Hittade den första utslagna kamelian :)