söndag 2 februari 2014

Söndag

Det var en fin liten fest igår. Maten blev väldigt lyckad om jag får säga det själv, och det får jag. Det var så att jag tänkte igen att det inte vore dumt att vara gift med sej själv. Verkligen en synnerligen bra fru. Det instämmer som tur är maken i också. Perfekt stekt entrecote med lika perfekt krämig potatisgratäng och en stor sallad med Annas specialvinägrett. Jag är så glad att jag diskade och städade upp i köket innan jag gick och la mej så att jag bara kunnat ta det lugnt idag. Matat katten med lite extra läckerbitar. Hon blev så glad och kelig och buffade och bökade så på min arm att hon blev helt rufsig i hela huvudet och öronen vändes ut och in. Nu sover hon utmattad på sin nya röda filt.

Jag har tittat ikapp Melodifestivalen och blev besviken på det hela, började tröttna lite förra året och tyckte att det vore dags att gå tillbaka till bara en final igen och nu tycker jag verkligen det ännu mera. Det kändes rätt tafatt, alltsammans. Programledarna som jag verkligen uppskattar i vanliga fall båda två hade ganska lama skämt. Synd. Nåja, jag fortsätter väl att titta ändå.

5 kommentarer:

Monica sa...

Den maten du gör är underbar, vår pizza var god men ingen läckerhet i den klassen med krämig potatisgratäng och god köttbit, det är det svåraste här att hitta bra kött, ja fisken är inte så lätt heller att finna. Och mycket slokande grönsaker, Sverige måste rycka upp sig! Nu!
Så skönt med en ledig söndag, njut allt du kan. Jättefina foton du hade tagit på vackra katten, hon har ett eget album här nu:-)

Trillingnöten sa...

Vad bra att det blev så gott och trevligt på födelsedagen :) Ibland förvånar man sig själv! hahaha Jag håller med om Melodifestivalen. Jag har också tröttnat. Glad att jag inte tittade "live" för jag lyssnade på låtarna och sen spolade jag emellan. Jag var också lite besviken på programledarna, det fanns ytterst få roliga skämt och ibland visste man inte riktigt om det var ett skämt eller om de kom av sig? En final tycker jag blir bra, då kan man verkligen se fram emot det och festa till ordentligt!

Steel City Anna sa...

Mamma: det är som Gordon sa i Skavlan, att man ska man ju laga hela livet varje dag, det är konstigt att inte alla tar sej tid att lära sej det ordentligt :)

Trillingnöten : jag hade inte väntat mej att alltihop skulle bli så perfekt och dessutom så gott tillsammans, det var som Nobelfesten :) det är aldrig ett bra tecken om man inte vet om de skämtar eller kommer av sej :)

Elisabet. sa...

Men har ni skaffat katt!?
Och jag håller med om Melodifestivalen. Svårt att få igång det hela med skämten och jag fick ont i magen och tänkte att ååå, så pinsamt om det inte blir bra!
Bästa låten - jag tyckte egentligen ingen var riktigt bra - var väl den som kom tvåa till Riktiga Finalen. Hon sjöng bra.
Nåja, är man sextio år är man nog inte Rätt Målgrupp för sånt här, särskilt inte som man tycker att Herreys var superbra med sin Diggiloo Diggiley ...

Steel City Anna sa...

Elisabet: Ja, en söt liten kisse från katthemmet, hon har just fyllt 15 år :)

Jag vet inte riktigt om det är någon som är rätt målgrupp för Melodifestivalen i år :)