Tuesday, 25 April 2017

Den lilla staden Shipley

Då och då så åker jag på kurs till den lilla staden Shipley. En oansenlig liten plats med gröna kullar runtom. Här var jag, liksom i Doncaster, stans enda turist.


10 comments:

Monica said...

Intressant! Och intressant är det att se andra städer, både stora och små utanför London som väl är de flestas erfarenhet av UK:-), att uppleva det brittiska på riktigt. Såg ju riktigt trevligt ut här med på sina ställen men så grönt och blommande som det är i er stad är det inte i många även om folk sen har fint i sina trädgårdar. Men ett grönt City med alla oaser som det är hos dig är så helt underbart!

Annika said...

Jag ser att den ser oansenlig ut, och lite nedgången. Men, det är ngn slags skönhet och charm i det också. Hur långt ifrån dig ligger den?

Steel City Anna said...

Annika: ja, det ar nat speciellt aven med sanna har platser. Den ligger norrut ett par timmar med tag. Var kul att fota. Utmaning nar det inte finns nagra typiska objekt att fanga.

Steel City Anna said...

Mamma: stor skillnad mot Sheffield, kandes som att aka utomlands :) dialekten ar sa annorlunda ocksa.

Monica said...

Ja det där med dialekter är ju lika naturligt hos er som här fast jag tyckte det var ovant först:-). Tänk två timmar bort från Stockholm och Norrköping t ex:-) eller ännu längre kommer man och norrut eller västerut eller österut. Väldigt annorlunda. Nu blir jag nyfiken hur det lät där:-), jag tyckte det var så kul med Liverpool första gången, hajade till verkligen men sen när jag lyssnade så var det roligt att förstå.

Anne-Marie said...

Litet som Weed alltså. :)
Jag har alltid gillat stilen på städer och hus i England.
Har besökt “ditt" land många gånger under årens lopp. Nu var det dock länge sedan.

Steel City Anna said...

Mamma: Liverpool är en så underbar dialekt. Var några byggjobbare på McDonalds igår därifrån, så kul att bara lyssna på dem en stund.

Steel City Anna said...

Anne-Marie: precis, en liten stad med egen charm :)

Elisabet. said...

Tack som tar oss med!

Steel City Anna said...

Elisabet: så roligt att du ville komma med!