torsdag 3 november 2016

There are places I rememberDet kom ett förslag på mitt 4000e inlägg att skriva något om ställen jag bott på. Tack Maggan för det! Det var roligt att gå igenom gamla bilder och minnas tiden här i Sheffield från första början tills nu. Förhoppningsvis är det lite kul även att läsa om!

Att hyra hus eller lägenhet på den privata marknaden är ganska jobbigt i England jämfört med Sverige. Det är korta kontrakt det handlar om, 6-12 månader, och hyresvärden kan sedan säga upp kontraktet med bara en månads uppsägningstid. Två gånger på rad råkade vi ut för att lägenheten eller huset plötsligt skulle säljas. På sätt och vis var det bra för vi fick eld i baken att faktiskt köpa ett eget hus, något vi funderat på i flera år och sparat till.

Två gånger har jag även bott på en vind i gamla stora hus, först som student här i Sheffield hos en familj och ett par månader hos en vän medan vi väntade på att få nycklarna till nya huset och var tvungna att flytta ut innan någonting var klart egentligen. Om det är komplicerat att hyra hus så är det sjusärdeles svårare att köpa hus med advokatkostnader och kontrakt som kan brytas i sista sekund men när det väl är gjort så kan man iallafall pusta ut!

Köket i vår lilla tvåa mitt i city.


Vi trivdes bra här i många år men den sista tiden började det komma väldigt mycket studenter som levde rövare ...
Gjorde det bästa av den lilla balkongen, var mysig!
Sovrum, kontor ... Trångt!
Badrummet var bäst!


Här firade i jul efter att ha flyttat till en lägenhet i en flott förort nära universitetet.
Jag var så glad för att ha plats för ett stort köksbord.
Stor och ljus var lägenheten.
Här är vardagsrummet i ett stort hus vi hyrde ett tag. Vi fick en så bra deal med hyran. Jätteträdgård och massa rum.
Två badrum hade vi då, detta var det pyttelilla tvättstället i det på nedervåningen.
Utsikten när man diskade.

Älskade denna trappa.
Året vi bodde här hade vi extremt mycket snö i omgångar. Jag hade en hög position som verksamhetschef och det var bara att pulsa iväg i min lilla kontorsoutfit under svenska vinterkläder ... Plikten kallade.
Såhär hade vi det ett tag i väntan på vårt eget hus ... Trängde ihop oss i ett rum på vinden hos en god vän. De flesta sakerna hade vi i ett förråd som vi hyrde.
Så äntligen hade vi vårt eget hem!

Förra ägarna hade lämnat ett fint kort, så gulligt och så typiskt Sheffield.
Vi trivs så himla bra här.
Av banken fick vi en inflyttningslåda.
Hoppas på att bo här riktigt länge och att allt EU-tjafs löser sej ...
6 kommentarer:

Annika sa...

Vilket trevligt inlägg, och bra ide!
KUL!
Ja, det är samma här i US, man hyr per år, el 6-mån. Sen får man se. Samma här, en månad kan man ha på sig om värden vill ha ut en. Men de flesta meddelar ju tidigare än så, men om man har otur så ...
MEN den stora skillnaden mellan Sthlm och DC var att det inte var svårt att hitta lgh, ingen bostadskö, inget sånt. DET tyckte jag var coolt då jag kom hit.
Sen när Peter skulle skaffa vår första lgh, och jag var i sve, sa jag till honom; Se till att inte ta ngn där tapetens är för skrikiga etc. HHAHA, lite visste jag DÅ att nästan varenda hyreslgh har vitmålade väggar.
Ja, det var nervigt att köpa, mäklare och advokat och bank. Men jag, liksom du, är glad att vi köpte. Vad mkt bilder du har från tidigare boenden. Jättekul.
Vilket trångt sovrum där med sängen! Är det ert lilla gästkrypin?
Är det en öppen spis man ser till höger på bilden längst ner? Mysigt.
FÖ ser det supermysigt ut med allt ditt julande. Sånt älskar jag, givetvis :-)
Trevlig gåva från banken, inget sånt här
Ha en finfin dag nu, och tack för kul inlägg!!

Steel City Anna sa...

Annika: kul att du gillade inlagget!

Det forvanade mej ocksa, att det fanns massa stallen att hyra utan ko sa lange man uppfyller villkoren pa inkomst osv och kan hantera osakerheten hur lange man kan bo dar.

Ja, det ar det lilla gastrummet sa som det sag ut nar vi flyttade in. Vi har andrat om lite dar nu.

Den oppna spisen sitter dar den riktiga en gang satt men nu ar det en elvariant :)

Monica sa...

Så roligt att se bilderna och åh vad jag minns:-), otroligt så mycket både jobb men roliga saker också det varit och så skönt med ert fina hus nu, är så trivsamt. Men ert första, ja efter ditt studentboende på vinden i det vackra huset, den lilla lägenheten i City, det var något speciellt med den, så behändig och med den fina balkongen och parkerna utanför, men det blev väl mer och mer uteliv och biltrafik där sen när mer byggdes. Och bättre att köpa hus med egen trädgård än en lägenhet här ändå. Jag gillade att det var portvakt och alltid bemannat, aldrig varit med om sådant så jag kunde tänka mig ... men som sagt nu vet vi inget om hur allt ska bestämmas i UK, vi får se.

Steel City Anna sa...

Mamma: vi trivdes jättebra i city tills det där sista året/ halvåret. Gick en sväng omkring där idag. Saknar det lite, men så skönt att ha ett eget hus!

Anonym sa...

Beautiful photos!

Steel City Anna sa...

Thank you :)