Tuesday, 22 November 2016

Hama beads - it's that time again!

Jag kom igång igen ... Och som vanligt kan jag inte sluta när jag börjat. Fick in en himla fart med de ryska gummorna när jag väl kommit på hur jag skulle göra (tricket är en cirkelformad mall, inte en rektangulär). Nissarna har jag följt en mall för, här är den.

Underskatta inte pärlorna även som vuxen, jag tycker att de har en meditativ inverkan och dessutom är de praktiska som underlägg eller bara fina helt enkelt, som i ett fönster till exempel.
Kattassar! En vän ska få dessa i julklapp.
Gjorda efter denna mall ...
Uppiffad dukning!

6 comments:

Monica said...

De är väldigt fina! Och både dekorativa att bara vara och perfekta som underlägg, tål ju allt och tar lite plats, tycker att de är toppen! Tack för de fina här hos oss nu!

Annika said...

Pärlplattor alltså? eller lägger du dem på fri hand? Ah, mall ser jag nu. Det är sådana vi kallar indianpärlor va? Går under namnet pony beads hos oss tror jag. Karolina älskade verkligen sina pärlplattor, och jag brukade också sitta med det där.
Jättegulliga grejer har du gjort!

Steel City Anna said...

Mamma: det ar kul att gora och roliga att ha nar man dukar och sa tycker jag :)

Steel City Anna said...

Annika: ja parlplattor, fast jag har stora som jag sedan gor egna monster i, som t ex gummorna ar gjorda pa en stor cirkel. De har jag kommit pa sjalv men tomtarna och rosorna har jag foljt ett monster for och andrat fargerna lite. Jag tror de heter perler beads i USA?

Marina said...

Ja, jag tillhör kanske de som måste tänka om ;) Jag hann tröttna på produktionen av olika underlägg i mitt "tidigare liv" som fritidspedagog, plus alla de som döttrarna gjorde och tog hem från sitt pysslande på sitt håll. Men visst kan det vara vackert, och jag är helt säker på att det kan vara en meditativ sysselsättning. Hur som helst så var såväl dina gummor som tomtar riktigt fina!

Steel City Anna said...

Marina: jag finner det verkligen avkopplande. Kom också igång med det igen genom att det användes i jobbet. Jag blev inspirerad snarare än trött :)