Wednesday, 2 November 2016

Från T-shirt till vinterkappa på tre dagar


I måndags, när det var Halloween, så var det strålande sol och uppemot 20 grader hela dagen. När vi var ute och gick så hade jag bara t-shirt på mej (och pumpa-diademet). En helt strålande höstdag var det. Idag slog det helt om. Riktigt kyligt. Första dagen som det nöp i kinderna och man fryser lite om låren, jag hade nästan glömt bort hur det kändes.

Mörkt blir det nu redan strax innan fem. Jag tycker att det är gräsligt. En av mina främsta strategier för att hantera stress är att vandra över hedarna och gå promenader, och det hinner jag helt enkelt inte med den här årstiden. Att gå långt i mörker är inget vidare och inte särskilt tryggt heller om man vill gå i naturen. Jag känner liksom hur det kryper i mej. För att stilla det har jag trots allt gymmet, så efter kortare promenader så tar jag en sväng dit också, om det så är mitt i natten. Idag rodde jag allt vad jag orkade i 20 minuter, sen kände jag mej lite lugnare ... Men helst vill jag gå ett par timmar, eller umgås med djur, skyffla och ha mej på bondgården. Mitt jobb innebär extrem mental press och även om man verkar lugn som en filbunke måste stresshormonerna på insidan ut någonstans. Det enda som riktigt hjälper är att trötta ut kroppen tycker jag. Samt att prata med kollegor som förstår.

Nu ska jag tänka på något annat ett tag innan det är dags igen ...4 comments:

Monica said...

Åh så vackra foton, ja det är en frid i naturen. Och när jag är riktigt trött så hjälper det att trötta kroppen som du säger, jag sätter mig på motionscykeln och gör såna där häftiga tramp i tre omgångar mellan de lugnare:-), sen är jag riktigt pigg igen:-)

Steel City Anna said...

Mamma: det låter bra :)

Trillingnöten said...

Ja, det har varit samma här! Och så tillbaka till varmt. Sen kallt. Har ingen aning om det är höst eller vår just nu 😂

Steel City Anna said...

Trillingnoten: det ar krangligt att kla pa sej om mornarna :) men nu har det blivit riktigt bitigt kallt har igen!