torsdag 10 november 2016

Sheaf Valley Walk

Följ med på promenad längs floden Sheaf!

Minnesmärken efter alla industrier här på 1700- och 1800-talen finns överallt. 6 dagar i veckan kunde man inte se himlen för allt sot.
Sheffield är berömt för fina bestick sen flera hundra år tillbaka. När jag var i ett historiskt hus från 1700-talet i Edinburgh var hela servisen märkt med Sheffield.Gammalt Public Baths som nu är modernt gym med pool.

När industrierna släppte ut vattnet som blivit hett under ståltillverkningen så värmdes floden upp. Såpass mycket och kontinuerigt att fikonfrön rotade sej här och växte upp till stora träd som finns kvar än idag. Fikon åt man nog inte på denna tid, inte stålarbetarna iallafall, men man tror att fröna kom från fikonkakor. Det pågår mycket arbete med att rena floden från allt den fick i sej när den industriella revolutionen fått riktigt grepp om den här regionen. Sen är det alla dagens gifter att tänka på ... Men växtligheten har hämtat sej ganska bra och djurlivet kommit tillbaka.

4 kommentarer:

Monica sa...

Är mycket intressant med historia, alla som vari före oss och allt som föregicks vår tid. Vi får se vad vi lämnar efter oss ... Vad mycket du kan om din stad, det är både roligt och intressant att veta mycket, att veta vad som finns där bakom i alla miljöer.

Steel City Anna sa...

Mamma: det ar for att jag pratar med tanter och gubbar pa bussar :)

Annika sa...

Så fint, så vackra de där minnesmärkena är.
OCH det gamla badhuset, me likey!!

Steel City Anna sa...

Annika: ja, de ar jattevackra och gjorda med omsorg. Star lite undanskymda har och var.