onsdag 24 februari 2016

Efter regn kommer solsken kommer ... frost!

För första gången i år var det frost när jag vaknade och tittade ut i trädgården och över hustaken. En riktigt härlig, torr och kall morgon. Det ska bli några minusgrader på nätterna nu veckan ut säger prognosen, plus strålande sol på dagarna. Tänk så vackert det är ute i Peak District då ... Önskar jag kunde vara ledig och vara ute och vandra tidigt i ett sådant här landskap:

Bild från http://www.peak-photos.co.uk
Bild från http://www.britishwalks.org










Påskliljorna verkar helt opåverkade.

10 kommentarer:

Rebekah M sa...

Härliga bilder! Påskliljor är något som alltid påminner mig om när jag kom till London 1983. I mitt inre hade jag en bild av London som en stad med ständigt regn och dimma. Påverkad av filmer, antar jag. Det var Påskafton när jag kom fram, strålande sol och fullt med påskliljor i parkerna. Så vackert ...

Hörde härom dagen att det blir referendum i juni, om EU-medlemskapet. Har Du någon känsla för hur vindarna blåser?

Steel City Anna sa...

Rebekah: det finns verkligen massvis av påskliljor här på våren! Så vackert!

Sheffield är traditionellt en vänsterstad plus stor universitetsstad så många ser det positiva med EU. Däremot tror jag UK i stort är negativa. Förbereder mej på ett nej men hoppas på ett ja!

Rebekah M sa...

Anna; Bara för att jag är ovanligt trög ... är JA = stanna kvar i EU, och NEJ = gå ur? 🙂

Steel City Anna sa...

Rebekah: precis :)

Rebekah M sa...

Jag är så fruktansvärt dåligt insatt/påläst betr. EU så jag kan inte ens bilda mig en uppfattning. Det enda jag minns är debatten före vår egen omröstning ... Många svenskar verkade tro att de skulle kunna köpa vin och sprit i mataffärerna bara vi gick med i EU ... allt snacket om "nere i Europa (!), där gör de så och så". Sedan gick vi med, och då blev det bara en massa larv om jordgubbars diameter, gurkors rak-het osv. På den tiden var jag ännu mindre politiskt intresserad än jag är nu ...

Minns att jag tog mig tid och lyssnade på en debatt på radion mellan Per Garthon och Dinkelspiel. De måste ha varit bra debattörer, båda två, för jag tyckte att båda hade rätt.

Hur som helst, i Sverige har jag inte intrycket att det finns någon rörelse för att gå ur ... ?! Ändå var det så väldigt jämnt mellan ja och nej när vi röstade.

Monica sa...

Blommorna verkar tåla lite frost som tinar i solen om dagarna, här ser det mer kritiskt ut på vår balkong, jorden är bottenfrusen igen, måste varit kallt när jag var hos dig, skönt jag slapp det:-), men ska bli några soliga dagar och det är ju fint. Saknar er så väldigt, kändes konstigt att vakna här. Ingen kisse som pratade eller dotter och måg:-), fast far din var väldigt pratsam, måste haft lite tråkigt:-), han får en eloge, hade städat fantastiskt fint och tvättat mattor. Och jobbat mycket också. Och här låg alla mina pensionsbesked klara till min födelsedag:-) och klara besked gällande EU.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, det blir en stor skillnad snabbt nar du aker igen. Men vi hann med mkt kul denna gang!

Steel City Anna sa...

Rebekah: det kan nog bero pa att Sverige har andra problem som overskuggar :) debatten kan nog bli het igen!

Anne-Marie sa...

Trots frosten ser det ut som riktig vår hos dig.
Vi har haft en hel del frostmorgnar den senaste tiden.
Vackra påskliljor. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: det blev snabbt varmt igen. Våren är kvar :)