lördag 20 februari 2016

200-åriga pubar

I dessa tider när det är vanligt att många pubar tvingas stänga igen är det en fröjd att se alla gamla anrika ställen i Sheffield som lever och frodas. Många är 200 år gamla eller äldre. Här är ett litet urval på fina byggnader.










9 kommentarer:

Monica sa...

Det är både intressant och roligt! Så fina pubar det finns här! Tror inte heller svensken i gemen förstår att till puben går alla från barnbarn och uppåt för att äta gott och umgås över generationerna och bara ha det trevligt, tänk vad god mat som tillagas på de här fina pubarna men tror ingen hemma förstår, de har ju mest suttit på något turistigt i London. Jag har lärt mig massor att resa runt som vi gjort och sett det genuina och så en bättre guide har förstås ingen:-). Trevligt också att aldrig se någon berusad, vare sig ung eller gammal, fast vi lever lite uteliv också;-), både dag och kväll. Tänker på att på vår första promenad till Hemköp när du sist var hemma i Sverige stod en kissande karl därute redan på förmiddagen, då är det ändå i en snobbförort:-). Oj vad jag saknar mycket när jag är hemma, det är därför jag går upp så tidigt så jag ska hinna mycket här:-). Samtidigt är jag glad att vi bor i Stockholm, känns ju bäst ändå när det gäller Sverige och särskilt där vi bor.

Steel City Anna sa...

Mamma: puben ar ett extra vardagsrum :) snobbfororter kan vara det varsta ;)

Monica sa...

Haha:-)

Anonym sa...

Ser ut att var härliga byggnader och det är vikitgt med pubarnas bevarande för det sociala livet. Jag går en gång i veckan och igår var vi på vår "local". Maken går minst 2 ggr, en gång med "grabbarna" (läs gubbarna) och en gång med mej.
Ha en trevlig helg!

Steel City Anna sa...

Lena i Wales: jag går ofta till puben, håller med, den betyder mycket! Trevlig helg till dej med!

Ika sa...

Vad mysigt det ser ut, någon dag måste jag bara åka dit och uppleva det genuina publivet som är så typiskt för kulturen där.

Anne-Marie sa...

Pubar i England är ju inte bara tillhåll för att dricka alkohol utan där äter man gott och umgås.
Verkligen fina, gamla byggnader.

Steel City Anna sa...

Ika: Välkommen hit! Ja, det rekommenderar jag verkligen.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: visst är de fina. Så glad att de har rustats upp och fortfarande går runt!