lördag 14 februari 2015

Kärleken

Vad passar bättre på alla hjärtans dag än en bild på katten? Det är inte omöjligt att hon är min stora kärlek i livet, maken tror det iallafall. Häromdagen fann jag honom sovande på soffan och jag hade istället katten snusande på armen när jag vaknade. Tydligen hade jag med sträng stämma sagt i sömnen: Du rör inte katten! när maken försökt krypa ner på sin sänghalva och börjat fösa bort katten som låg utsträckt över hans kudde. Jag fann det hela roligare än vad han gjorde tror jag. Kattens stora kärlek i livet är nog elementet, iallafall när värmen är på. Annars är det förmodligen räkor, kyckling och jag själv. Speciellt om jag är insvept i en yllefilt med tid att för hak-kli.



10 kommentarer:

Monica sa...

Haha, ja jag hade också så svårt att "fösa" bort henne när hon låg på min säng så jag la mig försiktigt på kanten och höll på att trilla ned. Sen sov vi några timmar så när hon plötsligt reste sig värdigt, drack vatten så där fint som hon gör, tittade upp på mig och gjorde sorti. Nu till er stora säng:-).

Steel City Anna sa...

Mamma: ja hon har en särskild pondus :)

eastcoastmom sa...

Hi hi vad kul!
Våra katter ligger gärna på badrumsgolvet, där finns golvvärme...

Ruta Ett sa...

Hihi, stackars maken, men ibland får man vara sträng!

Steel City Anna sa...

Eastcoastmum: de är mästare på att hitta det bästa sovstället :)

Ruta ett: ja, det var nog mitt hjärtas rena stämma som ljöd där i natten :) katten kommer först. Eller så drömde jag någonting, det är nog mer troligt :)

Ulrika sa...

Hahahaha!! :-D

Ja här ligger vi på sniskan på alla möjliga och omöjliga vis, för man vill ju inte störa kissarna. Man är ju inte riktigt klok egentligen. :)

Kärleken till katter, det är nåt alldeles speciellt. Något sånt som "bara" en katt, det existerar inte.

Steel City Anna sa...

Ulrika: katter gör nåt med huvudet på en tror jag :)

Ulrika sa...

Ja. Ordentligt. :)

Din kisse är så sööööt. På de här bilderna kunde det nästan vara min Dea. :-)

De där tassarna... *fånig suck* :)

Steel City Anna sa...

Ulrika: ja, de är fina, helt vanliga svartvita katter. Veterinären frågade en gång om det är fråga om en helt vanlig katt och jag sa nej, hon är högst speciell, dock ingen raskatt :)

Ulrika sa...

:-) :-)