söndag 30 november 2014

Första advent

Det är natten till första advent, sent men hålligång här i huset. Jag har pysslat med julklappar och maken jobbat tills nyligen. Vi tittar på TV, tänder ljus och gosar med katten. Hon har till slut lugnat ner sej efter att ha blivit som tokig när vi åt skaldjurspasta med färska räkor. Ålade på golvet med näsan tryckt mot vad som måste varit osynliga räkskvättar. Jamade och skuttade. En räka fick hon kalasa på. Nu har hon somnat på min mage på min nya mjuka jultröja med en söt ren på. Utmattad.

Jag har varit på stan idag och köpt de sista klapparna. Trots att det var mycket folk var det trevlig stämning. Åt en tysk kolgrillad korv på marknaden, hann med en titt i de flesta affärer - Paperchase har kommit till Sheffield city, så glad för det - blev bjuden på choklad när det var långa köer, hade en mysig fika med två av mina äldsta vänner med sheffieldska mått mätt. Eftersom vi jobbat så intensivt tillsammans så är det lite samma känsla som om man gått i skolan tillsammans faktiskt. Man har både sett och visat alla sidor.

Åker hem, förbereder lite inför en adventsmiddag imorgon, går till gymmet, handlar mat. Ler åt de två saker jag uppskattar mest sen jag började lyfta mycket vikter och balansera på skakmaskinen - jag kan stå upp och sätta på mej strumpor utan någon som helst yrsel och lyfta en fylld vattenkokare med en arm som om det vore ingenting. Typiska tantgrejer att uppskatta tror jag.

Tittar på Skavlan - fantastiskt avsnitt, vilket leende Boris har, det lyser upp ett helt rum, han blir som förbytt! Och så lyssnar jag på Alex och Sigges podcast och även de, fick till ett ganska roligt avsnitt.

Dags att sova lite kanske innan det är dags att tända första ljuset.

3 kommentarer:

Sandora sa...

HAHA!! Va sött med katten! xD

Monica sa...

Vilken trevlig lördag före första advent, och Sheffield blir bara bättre och bättre, så kul med Paperchase och att få choklad i kö det låter fantastiskt trevligt. Nästan så jag tycker lite synd om kissen, hon måste känna igen räkor från sina år från förr, blev glad när jag läste att hon fick en räka, ja hon kan kanske inte äta hur som helst i sin ålder med tanke på njurar mm, hon blir glad när hon får en smakbit i alla fall. Önskar en underbar första advent och hälsa middagsgästerna så varmt:-)
PS gillade också Boris, blev glad av honom:-)

Steel City Anna sa...

Sandora: ja hon är svår att motstå när hon vill ha nåt extra gott :) räkor blir hon helt vild av.

Mamma: hon kom flygande nerför trappan och skrek så fort jag öppnade asken med räkor. Satt och glodde på mej och jamade. Hon var oerhört nöjd med sin räka, och luktade på mina händer i nästan en timme innan hon somnade :)