tisdag 19 juli 2016

Women of steel

Det finns en ny skulptur nu utanför City Hall i Sheffield som heter Women of Steel. Den är en hyllning till alla de kvinnor som arbetade under det första och andra världskriget i stadens stålindustrier medan männen var ute i krig. Bättre sent än aldrig att de får uppmärksamhet! Skulpturen har fått stor uppskattning och jag har sett massor av gamla tanter posera med den. Här kan man läsa om när den invigdes.





6 kommentarer:

Elisabet. sa...

U n d e r b a r t! Jag undrar om vi inte såg ett inslag om detta under vår semester, nej, det var ett reportage från BBC.

Steel City Anna sa...

Elisabet: det är mycket möjligt för det uppmärksammades stort. Väldigt fin skulptur.

Monica sa...

Så fina! Väldigt bra! Och bättre sent än aldrig som sagt! Och vilka fina frisyrer folk hade förr, ja gällde män också, välvårdade!

Annika sa...

SÅ bra!
NOG bör de kvinnorna uppmärksammas. Kvinnorna under wwII var verkligen starka!! OCH modiga. Och de får alldeles för lite cred.
Gillar statyn!!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, det var snyggt och prydligt :) tycker de ar sa fint gjorda, levande, och att de gar arm i arm.

Steel City Anna sa...

Annika: verkligen, och har jobbade de valdigt hart inom stalindustrin bland annat lika tungt som mannen. Sen nar de som overlevde kriget kom tillbaka forlorade de sina jobb och sin inkomst. Inte ett tack knappt, forran nu.