onsdag 13 juli 2016

För stora och små barn

Av olika anledningar har jag sett inte mindre än tre filmer på sistone som nog alla riktar sej till mindre barn än sådana som snart ska fylla trettiofyra år. Men jag älskade dem allesammans! Rekommenderas varmt alltså, till stora och små barn.

The Jungle Book


Helt otroligt välgjord! Inte ens när tigern började prata bröts illusionen att det var en riktig tiger. Jag trodde stenhårt på att Shere Khan fanns på riktigt. De gjorde även några småflickor som storbölande drog ut sin far ur biosalongen ... Så inte för de allra minsta!

The Secret Lives of Pets


Vansinnigt rolig! Skrattade så tårarna rann. Katterna förstås favoriter. Så himla bra fångat!

Through the Looking Glass


Jag är ett stort fan av både Alice i Underlandet och Tim Burton och denna film var så bra! Särskilt hur de visar detta fenomen som är tiden ... Vackert och tankeväckande. En underbar film! Dessutom gillade jag musiken mycket.


6 kommentarer:

Annika sa...

KUL!!
Har inte sett en endaste en. Men förstår att samtliga är bra.
Barnfilmer kan verkligen vara så underhållande även för oss vuxna.
Alltid kul med filmtips.

Steel City Anna sa...

Annika: rekommenderar dem allihop men Djungelboken var i en klass for sej :)

Monica sa...

Djungelboken har fått otroligt bra kritik, alla recensenter är helt fascinerade, jag måste se den också! Och du är i gott sällskap, mycket turister i stan nu och Junibacken kryllar av vuxna utan barn:-), de älskar sagotåget/linbanan där genom alla fina miljöer, hörde att japaner är livrädda för det farliga Sverige och närmar sig någon rycker de mobilen från kompisens hand och gömmer den direkt, väskorna sitter de på, ja ungefär som jag och Söderbönan då och ryssarna har magväskor allihop, italienarna är lite mer avslappnade och ägnar sig mer åt romantiken, tyskar har koll också och är effektiva, ska snart hem och jobba igen. Lite spaningsanalys från en initierad källa:-). Och finns de barn på Junibacken är det kändisars med sina kända pappor;-).

Ann sa...

Ååhh, jag som aldrig går på bio (verkligen aldrig!) känner att jag bara måste se alla tre! Tack för tips. Får se hur länge filmerna är kvar på bio, annars får jag kanske se se de då de kommer på dvd eller iTunes!

Steel City Anna sa...

Mamma: Djungelboken köper jag nog när den kommer på dvd så då kan vi titta på den :)

Steel City Anna sa...

Ann: varsågod :) kul att fler har barnasinnet kvar!