fredag 11 december 2015

Christmas hampers


Det är vanligt här att man både köper och gör sina egna Christmas hampers, alltså korgar fyllda med julklappar. Det kan vara goda ostar, kex och vin, eller massor av olika sorters kakor, spa-grejer, choklad ... Vilket tema som helst egentligen. Jag har gjort den här till min vän, och den har husdjurstema. Där finns plädar till katterna, massa godis och leksaker till både dem och hunden, och så en och annan grej till matte också. Kul att göra, ge och få!

Hur vanligt är detta i Sverige?

9 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Ordet finns väl inte i Sverige, men det händer nog att folk ger bort en korg med t.ex. mat eller skönhetsprodukter. Vet inte riktigt hur vanligt det är... Kul med husdjurstemat!

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: det kanns lite som forr i tiden, som Emils mamma i Lonneberga :) fint att det lever kvar i modern tappning.

Monica sa...

Alldeles för ovanligt här men jag har väl alltid hållit på och fixat lite så och folk blir så glada och överraskade, är kanske lite engelsk i generna;-), hänt att någon frågat vilka skolor jag gick i och blev uppfostrad i när jag gör lite fint bara, lite kul att det skulle vara så och inte kunna tänka själv:-).
Hon kommer att bli jätteglad! Var ju en fantastisk korg du gjorde! Och husdjuren blir nog alldeles till sig, särskilt vackra hunden.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja de blir nog glada :)

eastcoastmom sa...

Julkorg, så fint! Här i USA är det ganska vanligt att företag ger till anställda eller kunder. Eller andra man uppskattar.

Annika sa...

Väldigt vanligt i USA, for sure. Christmas baskets.
Det finns hela kataloger man får nu i juletid med olika konstellationer med vin, mat, godis, blommor etc etc.
KULIGAST är ju att göra själv, som du gör. Din kompis kommer att bli jätteglad.

Steel City Anna sa...

Eastcoastmum: kul! Skulle garna fa en julkorg :)

Annika: aha, hamper ar kanske ett brittiskt engelskt ord? Det ar jattekul att gora! Jag hoppas hon blir glad, djuren blir det garanterat :)

Rebekah M sa...

Intressant och trevlig tradition.

När jag bodde i Quebec City, fick jag uppleva Christmas Hampering ... den lilla, engelskspråkiga minoriteten, hade organiserat hamperings i många år, där man packade lådor med både mat och alla möjliga produkter, som delades ut till de fattiga. Kalkonerna åkte ner sist i lådorna, sedan kördes de ut i omgivningarna. Jag vet inte hur de hade fått till listorna över behövande. Jag var med och packade lådor några gånger.

Steel City Anna sa...

Kaffetassen: låter fint och mysigt!