onsdag 16 december 2015

Bråda dagar

Idag är absolut sista gången innan jul som jag sätter min fot i en affär ... Mat måste vi förvisso ha men det tar vi sena kvällar/nätter då det är förhållandevis tomt på folk. Jag är färdigklappad och klar! Igår var jag i stan och idag gick jag en kvart uppför kullen till ett mindre lokalt köpcentrum där det var lite lugnare.

Detta är det stora samtalsämnet i Sheffield nu. Hela bussystemet gjordes om i november, rutter ändrades, nummer byttes och det blev kaos. Jag har nu över två timmars resväg till jobbet enkel väg och på kvällarna kommer jag inte ens hem. Tack och lov byter jag jobb i januari. Bussarna är inte alls lika många som förrut, håller inte tidtabellerna överhuvudtaget och är alltid proppfulla. Igår på bussen när alla som vanligt diskuterade detta så sa chauffören att rutterna inte kommer ändras men förhoppningsvis kommer det att sättas in fler bussar. Biljetterna har blivit billigare, men vad hjälper det om man inte kan lita på att komma fram dit man ska? Sheffieldborna är inga som tiger och lider, det har varit demonstrationer och pensionärerna har gjort uppror. Hoppas det blir bättre.
Går man i långa backar iställer för att åka bussen så kan man ju unna sej nåt gott ...

En shop med vedträn, kul!
75% rea nu på jultröjor.
Typiska hus ...
Sheffields skyline
Jag älskar att kika in lite hos folk som har julpyntat ...
Så gullig liten salong. Känns som 50-talet.
Man kan göra det lite enkelt för sej och bara slänga upp en blinkande ljusslinga såhär i fönstret ...
Sheffield city från vår trädgård. Skönt att se den på avstånd, oj vad trångt det var igår!
Kunde inte motstå dessa ... Så söta!

3 kommentarer:

Monica sa...

Fina, roliga och juliga bilder! Synd att de krånglade till bussystemet så, räcker och blir över med allt Mrs Thatcher förändrade från något som fungerat så bra i hela UK till det hon gjorde med alla olika bolag. Det är ju så komplicerat så att jag knappt fattar och då är det komplicerat, haha. Bra att folk protesterar och undrar om någon vinner på detta om det nu ska sättas in flera bussar igen, det krävs ju förare till dem också. Och förut som de gick som på klockslaget även om det var många olika bolag. Besvärligt när man måste pendla till jobbet med buss men du gör en stor insats för miljön och koldioxiden, du får tänka så:-)

Anne-Marie sa...

Trist när ett fungerande bussystem görs om till ett mindre bra. Bra i alla fall att du byter jobb så att du inte behöver sova över på jobbet. :)
Och väldigt bra att folk "ryter till" och agerar. Det saknar jag ibland i Sverige. Folk verkar ha åsikter privat och så blir det inte mer.
Verkligen typiskt engelska hus. :)
Och mycket mysigt och trevligt att titta på.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag tror det kommer bli förändring eftersom de trots allt är rädda att alla som kan kommer sluta använda bussarna. Parkering är ett problem som i alla stora städer men jag tror att folk hellre tacklar det än väntar på en buss som inte kommer. Margaret Thatcher åkte nog inte så mycket buss själv :) det är lite som när vänsterpartiets ledare pratar förort :)

Anne-Marie: ja, det funkar inte som det är nu. Räknar ner dagarna till första januari verkligen. Pensionärerna är hur coola som helst! De har varit med om andra världskriget och inget skrämmer dem. Oj, vad arga de är! En gång när en buss inte kom när jag var rätt långt ute på landet och nästa kom men från ett annat bussbolag så min biljett inte gällde, höll en gubbe ett långt tal om brister i servicen och så fick jag åka med ändå :)