lördag 30 maj 2009

Susan, sommar och Stavros

Pang - idag kom sommaren med buller och brak. Stekhett, totalblå himmel och massor av solkrämsinsmorda britter som ändå lyckats bli kräftröda. Själv blev jag lite svagt brun utan solkräm alls. Man är väl viking.

Ikväll smäller det - Finalen av Britain's Got Talent börjar om en knapp timme. Hur ska det gå? Kommer Susan palla trycket? Kommer den stackars vettskrämda 10-åriga Holly börja gråta igen mitt i sitt sångnummer? Blir det dans, sång eller ett saxofonsolo som får folkets röster?

Tävlar gör hypade Susan Boyle, de två fantastiska streetdance-grupperna Diversity och Flawless, den söta 17-åriga sångaren Shaun Smith, mini Michael Jackson 11-åriga Shaheen, underbara grekerna Stavros med sin dansanta son, känslosamme saxofonisten Julian Smith, farfar och barnbarn i duett - 2 Grand, utomjordiskt talangfulla dansaren 12-åriga Aidan samt den nervösa flickan Holly med röst som en ängel.

Det känns som en väldigt öppen final. Jag borde hålla på charmiga 2 Grand som är från Doncaster, Yorkshire men tror tyvärr inte att de har mycket till chans. Jag tycker att Susan redan vunnit, hon är liksom redan för stor för tävlingen. Jag skulle gärna se Aidan, Julian eller Stavros vinna. Hejar mest på Stavros men tippar ... hmm ... jag tippar nog Aidan, trots att det är väldigt likt förra årets vinnare som också var en dansakt. Det är svårt! Ska bli väldigt spännande att se hur det går!

1 kommentar:

mamma sa...

Lyssnat på Susan nu och hon sjunger underbart. Hon har alla möjligheter ändå till framgång fast hon inte kom etta, hoppas bara att hon får må bra och orkar med all uppståndelse, har nog varit för tufft men kan bli bättre. Hon var gullig och tog andraplatsen med sans. Sedan är det så mycket skriverier och det mesta är väl sägner och påhitt antagligen, är säkert svårare att klara den biten än sången.