måndag 4 maj 2009

Who won the bloody war anyway?!


Alla minns väl Basil Fawlty's försök att inte "mention the war" i Fawlty Towers. Grejen är att the war is mentioned, lite varstans, hela tiden. Idag fann jag den här lilla skylten som jag aldrig tänkt på förr vid Barkers Pool. Jag funderar ganska ofta över vad det innebär i skillnad kulturellt framför allt att Sverige varit neutralt så länge. Jag tror att det finns en Basil i varje engelsman, nånstans långt inne! När jag precis flyttat hit så berättade min läkare om en ny medicin. Men, lade han till, du ska veta att den är tysk, så du kanske vill behålla din gamla.

2 kommentarer:

Nanna sa...

Hahaha. Fast man vet inte om man ska skratta eller gråta egentligen..."du kanske vill behålla den gamla", ojojoj.
Jag såg en gång ett program på tv om en tysk anglofil som för första gången efter att ha längtat länge skulle åka till England och han blev oerhört illa bemött - trots att han själv älskade allt! otroligt. förståeligt. logiskt. upprörande. Är vi svenskar kanske alldeles för vana vid att vara "neurala" att allt som inte är det blir FARLIGT?
kram

Nanna sa...

Haha :D
Här hemma blir vi arga så det slår härliga till så jag vet inte om det stämmer att vi alla är känslokalla - snarare tvärtom tycker jag så är vi duktiga på att uttrycka känslor. Men vi är kanske oftast inte så väldigt offentliga med våra känsloyttringar och så tar vi ju så allvarligt på vårt jobb att vi inte kan tappa humöret (och därigenom tankefömågan). Kanske är det som är Svennis pryl???
Vi är liksom ambitiösa på ett lågmält och ta i kind-of-way