tisdag 19 maj 2009

Castleton i ösregn

Mycket kan man ju göra en ledig måndag när det ösregnar och känns som höst fast det är slutet av maj - jag och min kära gäst Karin valde att gå i droppande grottor och klättra i medeltidsborgar. Det är nämligen sånt man gör när man är i den lilla byn Castleton i Peak District. Annat som hör till är att gå i småbutiker som säljer fina stenar som bryts i grottorna, dricka te, äta god pubmat och se på får. De flesta av dessa aktiviteter är aningen trevligare i solsken, men förutom under bergsbestigningen så gjorde inte regnet så mycket. Som tanten i grottinformationen sa "om det inte regnade så vore det ju inte så grönt och fint!". Hon sa också att om det fortsätter regna såhär så blir det översvämning i grottan men då säger vi till i god tid. Detta uttalande, tillsammans med skylten att man går in på egen risk och att inga pengar betalas tillbaka om man får klaustrofobi eller inte kan gå och huka samtidigt, gjorde mej aningen nervös. Det var dock riktigt mysigt i grottan! Jag rekommenderar Castleton varmt, men ha ordentliga skor och akta er för gubben i antikhandeln!

Hem till gården-känsla längs shoppinggatan

Katt som latar sej i fönstret längs den söta kanalen

Den pampiga ingången till Peak Cavern - solen tittade fram precis när jag tog så det ser nästan övernaturligt ut

Peak Districts kanske sötaste cafe Three Roofs och Castle House Pub

Litet hus från 1700-talet där gruvarbetarna bodde - 8 stycken i detta lilla hus - och vattenånga inne i grottan som förvandlade en sten till en häxkittel

Medeltidsborgen Peveril Castle

Utsikten som var belöningen efter den gräsliga hala blöta och ansträngande färden upp på berget

Guiden hade rast, och sneakers!

3 kommentarer:

Mamma sa...

Castleton är underbart, längtar dit.

Och nu sitter Karin på flyget redan.
Roligt att ni kunde göra så mycket under några dagar och att du fick ledigt i hela tre dagar.

Puss

Carro sa...

Anna! Skaffa twitter :) nu nu nu!

Carro sa...

Att det är kort och koncist, man kan kan wappa från mobilen och skriva när man ser något kul eller just när man gjort något roligt, man kan komplettera bilder. Det är som facebook-status ungefär, plus att man kan följa massa intressanta människor om man vill, jag har både unni drougge och al gore på min lista ;)